Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Predator: Οι εταιρείες που συνδέονται με το ελληνικό Δημόσιο και το λογισμικό παρακολούθησης
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την είδηση της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, οι οποίες ζητούν απαντήσεις.

Όπως αναφέρεται στο νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του.. Inside Story, υπάρχει ένα νήμα «νομικών και φυσικών προσώπων που συνδέουν δια της τεθλασμένης το ελληνικό Δημόσιο με την εταιρεία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το λογισμικό παρακολούθησης Predator και είναι εγκατεστημένη (και) στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι το λογισμικό παρακολούθησης Predator ήταν, σύμφωνα με το Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο, εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για να παγιδεύσει το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο οποίος δεν ήταν ο μοναδικός στόχος παρακολούθησης καθώς μέσω των «μολυσμένων» ιστοσελίδων υπάρχει ισχυρή εκτίμηση ότι δεν ήταν ο μοναδικός Έλληνας που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με την έρευνα του Inside Story, η εταιρεία KRIKEL, έχει υπογράψει από το 2020 και έως σήμερα συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο και στις οποίες βασίζει τον τζίρο της και «δεν έχουν αναρτηθεί διότι εμπίπτουν στις απόρρητες προμήθειες».

«Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του inside story, η προμήθεια αυτή αφορά το σύστημα νόμιμης συνακρόασης που αγοράστηκε το 2020 με κατασκευάστρια εταιρεία την ιταλική RCS Lab». Πρόκειται για το σύστημα MITO, το οποίο είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα πολυμέσων για την καταγραφή, αποθήκευση, ακρόαση, προβολή και αποκωδικοποίηση υποκλοπών φωνής και πολυμέσων. Ειδικά σχεδιασμένο για χρήση στα δωμάτια ακρόασης των ιταλικών εισαγγελικών αρχών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από τις ειδικές δυνάμεις και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο κρίκος που συνδέει την Krikel με την Intellexa, εταιρεία που συνδέεται με το λογισμικό παρακολούθησης Predator, είναι, σύμφωνα με το Inside Story, η κυπριακή ENEROSS HOLDINGS LTD, η οποία, τουλάχιστον, μέχρι μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2021, παρέμενε μοναδικός εταίρος της Krikel.

Από την έρευνα του Inside Story προκύπτει ότι ο διαχειριστής για ένα διάστημα της KRIKEL, η οποία συμβάλλεται με το ελληνικό Δημόσιο, εμφανίζεται και στην εταιρεία BAYWEST BUSINESS (HELLAS). Στην εταιρεία αυτή στο πρώτο διοικητικό της συμβούλιο βρίσκεται πρόσωπο το οποίο από τις 31 Μαρτίου 2020 έως 23 Ιουνίου 2021 είχε οριστεί αναπληρωματικός σύμβουλος και διαχειριστής στις INTELLEXA, APOLLO TECHNOLOGIES και HERMES TECHNOLOGIES (εταιρείες που σχετίζονται με το Predator).


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου