Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ! ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ σε τουρκικό κολοσσό να πουλάει ρεύμα στην Ελλάδα...



Η ΡΑΕ έδωσε άδεια στον κολοσσό Sabanci για δουλειές στην Ελλάδα και σε πρώτη φάση θα μπουν στο Χρηματιστήριο Ενέργειας!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας στην... Τουρκία, με 10 εκατ. πελάτες ή το 22% της τουρκικής αγοράς και διαθέτει τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ σε ΑΠΕ στην Τουρκία. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης από το 2018.

Μέσω της Enerjisa Europe, που ξεκίνησε να αδειοδοτείται στην Ευρώπη από πέρσι, ο ισχυρός τουρκικός όμιλος, κάνει την πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα, με την γείτονα να διεισδύει οικονομικά παντού και τους Έλληνες να περιμένουν απλά τον «θερμόν επεισόδιον»!

Η Enerjisa είναι θυγατρική του μεγάλου τουρκικού ομίλου Sabanci με δραστηριότητα στους κλάδους της ενέργειας, βιομηχανίας, χρηματοοικονομικά, λιανικής και υλικά κατασκευών. Ο τομέας της ενέργειας, είναι η μεγαλύτερη μη τραπεζική δραστηριότητα του τουρκικού ομίλου, που ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας διαθέτει την μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Τουρκία.

Μάλιστα, ο τουρκικός όμιλος τοποθετεί τη «νέα οικονομία» στο επίκεντρο της πενταετούς στρατηγικής του παγκόσμιας ανάπτυξης και επιτάχυνε τις επενδύσεις του σε ψηφιακές τεχνολογίες.

 
Εφημερίδα "δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου