Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Τούρκος αναλυτής: Πιθανός πόλεμος με την Ελλάδα θα είναι τριήμερος
«Αυτή την στιγμή η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία. Αυτό να το ξέρουμε. Στόχος της Ελλάδας αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να χτυπηθεί η αμυντική βιομηχανία της Τουρκικής Δημοκρατίας» είπε, μεταξύ άλλων, ο τούρκος απόστρατος αεροπορίας και αναλυτής Ερντογάν Καρακούς (πάνω δεξιά, στην κεντρική φωτογραφία), μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNNturk.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σε έρευνα που έκανε ένα Κέντρο Στρατηγικών Μελετών, το οποίο εξέτασε τη δύναμη πυρός και των δύο πλευρών, αποκαλύφθηκε πως ο πόλεμος Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι τριήμερος, αλλά σε αυτές τις δυο-τρεις μέρες για κάθε μία από τις πλευρές ενδεχομένως να υπάρχει ένα καθημερινό κόστος 1 τρισ. δολαρίων».

Η πολεμική τρέλα φαίνεται ότι έχει πιάσει επικίνδυνα επίπεδα στην τουρκική πολιτική σκηνή με το καθεστώς Ερντογάν να ρίχνει «λάδι στη φωτιά»

Αυτή τη φορά στο προσκήνιο βρέθηκε η Κωνσταντινούπολη και το πόσο… απροστάτευτη είναι. Και για να απογειώσει την… ανάλυσή του εγκαλεί άπαντες για την έλλειψη αεράμυνας που θα προστατεύσει την Κωνσταντινούπολη: “Σήμερα τι υπάρχει (από αεράμυνα); Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε. Η Κωνσταντινούπολη που εμείς από την δεκαετία του 1960 ως την δεκαετία του 1990, την προστατεύαμε με πυραύλους, σήμερα είναι απροστάτευτη. Σήμερα είναι απροστάτευτη”.


Πολεμικό κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία «καλλιεργούν» και τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας και οι αναλυτές τους, με αποκορύφωμα την άποψη ότι η χώρα μας, η Γαλλία και οι ΗΠΑ… πολιορκούν την Τουρκία!

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και αναλύσεις έρχονται λίγες μέρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το τουρκικό καθεστώς ταυτόχρονα να διαρρέει ότι σχεδιάζει «καυτό» καλοκαίρι για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις…
Ο τουρκικός εθνικισμός σε συνδυασμό με τον αντιαμερικανισμό που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση Ερντογάν (εξαιτίας των αμερικανικών βάσεων που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα μετά την συμφωνία Αθήνας – Ουάσιγκτον) έχει στόχο να φανατίσει την Τουρκική κοινωνία και να δυναμιτίσει επικίνδυνα την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου