Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Πότε θα ξεσπάσουν οι καταιγίδες






Το Σάββατο (28/5), σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, το Αιγαίο θα έχει ήλιο από το πρωί καθώς και οι περισσότερες περιοχές της Θράκης, της Πελοποννήσου, της Στερεάς και της Θεσσαλίας. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία δεν αποκλείεται κάποια σύννεφα να δώσουν τοπικά και ασθενή φαινόμενα με τη μορφή μπόρας. Ο καιρός, ωστόσο, θα ανοίξει σχετικά γρήγορα. Κάποια σύννεφα, θα κάνουν την εμφάνισή τους στη δυτική – βορειοδυτική Ελλάδα.

Από το μεσημέρι, βαρομετρικό χαμηλό θα περάσει πρώτα στα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και θα αφήσει κάποιες ασθενείς λασποβροχές, κυρίως στα κεντρονοτιοδυτικά τμήματα. Παράλληλα, δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να επηρεάσουν και τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία. Την ίδια ώρα, στη βόρεια Ελλάδα παρόλο που θα υπάρχουν ανοίγματα, η μεγαλύτερη πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες, υπάρχει για τις ορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η λιακάδα θα διατηρηθεί στην υπόλοιπη ανατολική νησιωτική χώρα.


Η συννεφιά, μαζί με τη σκόνη από τη δυτική Ελλάδα τις βραδινές ώρες, θα κινηθούν ανατολικότερα. Έτσι υπάρχει πιθανότητα στην κεντροανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες καθώς και σε αρκετές περιοχές της κεντροανατολικής Θεσσαλίας να έχουν ένα πέρασμα από κάποια ασθενή τοπική λασποβροχή.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει τις πρωινές ώρες, ενώ μέσα στην ημέρα αραιές συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους μαζί με αφρικανική σκόνη. Μικρή πιθανότητα για μπόρα υπάρχει για τους ορεινούς όγκους του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ενώ μετά το μεσημέρι αραιές συννεφιές θα κάνουν την εμφάνιση τους οι οποίες κατά τόπους θα πυκνώνουν. Ίσως βρέξει στα ορεινά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την Κυριακή, θα υπάρξει μία μεταβολή του καιρού, στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στα βόρεια. Πιο έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στο κεντροβόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, δυτική – βορειοδυτική Θεσσαλία καθώς και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Τη Δευτέρα (30/5), η ατμοσφαιρική διαταραχή υποχωρεί ενώ κάποιες συννεφιές παραμένουν στα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου