Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Στην Π.Ε. Πρέβεζας για επαφές με κατοίκους, φορείς και επιχειρήσεις ο Σπύρος Ριζόπουλος




Σειρά επαφών και επισκέψεων σε περιοχές της Π.Ε. Πρέβεζας είχε τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος.

Η αρχή έγινε το πρωί της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στο Μιχαλίτσι, καλεσμένος του προέδρου της τοπικής κοινότητας για την γιορτή, Δημήτρη Κωστή.





Εκεί, μετά τη δοξολογία συναντήθηκε με κατοίκους και αντάλλαξε απόψεις για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα και την Ήπειρο.
«Τέτοιου είδους επισκέψεις είναι συνήθως εθιμοτυπικές. Το γεγονός όμως ότι η συζήτηση που είχαμε με τους κατοίκους για την πολιτική κατάσταση στην χώρα από την μεταπολίτευση και μετά καθώς και για τα προβλήματα της Ηπείρου ήταν πολύ ποιοτική μου έκανε θετική εντύπωση. Ήταν πραγματικά μια αχτίδα φωτός στην παραπολιτική που κατατρώει συνήθως τους ηπειρώτες», δήλωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφτασε στο Θεσπρωτικό όπου είχε μια εγκάρδια συζήτηση με τον πρόεδρο του Πολυστάφυλλου, Κώστα Καραβίδα κυρίως για τα προβλήματα της περιοχής και το μεγάλο στρατηγικό οδικό έργο στην περιοχή της Λάκας Σουλίου.

Ο κ. Ριζόπουλος θύμισε ότι ένα έργο που έχει βαλτώσει εδώ και 20 χρόνια ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά τις πρώτες επισκέψεις του ιδίου από το 2018 σε Ρωμανό και Σιστρούνι, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει δοθεί οριστική λύση από την Περιφέρεια Ηπείρου.


«Η περιφερειακή αρχή ακόμα κωλυσιεργεί. Δεν έχει γίνει αντιληπτή η ανάγκη αλλαγής στρατηγικής του αρχικού σχεδίου. Με την ύπαρξη της Ιόνιας οδού πρέπει να αλλάξει η χάραξη», είπε ο κ. Ριζόπουλος στον κ. Καραβίδα, ο οποίος συμφώνησε.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, βρέθηκε στην Πρέβεζα στη δοξολογία που τελέστηκε για τους πεσόντες της εθνικής αντίστασης.

Τέλος, το απόγευμα της Τρίτης ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΒΕ, παράρτημα της νορβηγικής πολυεθνικής εταιρίας foppen, μιας μονάδας επεξεργασίας Σολωμού στην Πρέβεζα με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.

Εκεί, συναντήθηκε με την γενική διευθύντρια ,κ. Βίκυ Νίκου η οποία ανέλυσε τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας με στόχο περισσότερες θέσεις εργασίας για την περιοχής.

Ο κ. Ριζόπουλος από την μεριά του, σημείωσε ότι η περιφερειακή αρχή των Οριζόντων Ηπείρου θα σταθεί αρωγός σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες που δεν στηρίζονται μόνο σε επιδοτήσεις, αλλά παράγουν προστιθέμενη αξία στον τόπο.

«Θα είμαι πρέσβης τέτοιων προσπαθειών για επέκταση των δραστηριοτήτων τους μέσα στην Ήπειρο, πανελλαδικά και παγκόσμια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου