Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Χαρακτηριστικά εμφυλίου στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας... Πρωτοφανής επίθεση Παναγιωτόπουλου στους Γεωργαντά και Σκυλακάκη - Ομολογεί και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη




Εικόνα πλήρους κατάρρευσης παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες επικοινωνιακού χαρακτήρα να σταθεί όρθια, και τα στελέχη της -ακόμα και πρωτοκλασάτα (υποτίθεται)- πηδούν από το... καράβι για να γλιτώσουν το… κεφάλι τους.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή, με αποτέλεσμα τα μέλη της να αγωνιούν και να μάχονται για την προσωπική τους επιβίωση, χωρίς να διστάζουν να εμπλακούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Η κατάσταση έχει πλέον χαρακτηριστικά εμφυλίου και ένας από τους πρωταγωνιστές σε αυτόν είναι ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Υποψήφιος βουλευτής στην Καβάλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος στις δημόσιες εμφανίσεις του δεν έχει πρόβλημα να επιτεθεί -κατά πρωτοφανή τρόπο- σε συναδέλφους του από το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να «κλείσει το μάτι» στους ψηφοφόρους του, ανεξάρτητα από τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στην παράταξή του.

Χαρακτηριστική είναι πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της περιοχής (Πρωινή), στη διάρκεια της οποίας… έστησε στο απόσπασμα τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Για τα… μάτια των αγροτών επέπληξε με κυνικό τρόπο τους δύο υπουργούς για θέματα που συνδέονται με τις αγροτικές αποζημιώσεις, χωρίς πάντως να αντιλαμβάνεται τις δικές του ευθύνες, δεδομένης της τετραετούς θητείας του ως ένας εκ των κορυφαίων υπουργών.
Τούς έβγαλε στη… σέντρα

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «απαράδεκτη καθυστέρηση» στις αποζημιώσεις, που μάλιστα -όπως είπε ωμά- «δεν βοηθάει κιόλας και εμάς στον αγώνα μας», ενώ προχώρησε ακόμα περισσότερο, βγάζοντας στη… σέντρα τους συναδέλφους του: «Είχα χτυπήσει το καμπανάκι μου, είχα πει στους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και στον αναπληρωτή Οικονομικών, τον κ. Σκυλακάκη, που έχουν τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου -να το πω έτσι- και μοίραζε τα λεφτά, ότι όσο πιο κοντά στις εκλογές γίνουν πληρωμές τόσο λιγότερο αντίκτυπο θα έχει αυτή η ενίσχυση».

Και όχι μόνο αυτό! Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προχώρησε σε μια πρωτοφανή έμμεση ομολογία παρέμβασης στην Δικαιοσύνη! «Τα δικαστήρια δεν μπορείς να τα παρακάμψεις. Δεν μπορείς να πάρεις τηλέφωνο σε ένα δικαστήριο και να πεις “βγάλε αυτό που σου λέω”. Ιδίως αυτή την περίοδο, όπως καταλαβαίνετε, είναι και επικίνδυνο έτσι, αλλά είναι και αδόκιμο έτσι κι αλλιώς».

Δηλαδή, έρχεται ο κ. Παναγιωτόπουλος -μάλιστα, δικηγόρος στο επάγγελμα- και αναγνωρίζει ότι «ιδίως αυτή την περίοδο» δεν μπορείς να παρεμβαίνεις στη Δικαιοσύνη. Αλλά σε άλλες περιόδους;

Επικίνδυνη η κυβέρνηση ή επικίνδυνος ο υπουργός της; Μάλλον και τα δύο.
Αίσθηση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας, στην ίδια μακρά συνέντευξή του, δεν έκανε ούτε μία αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δεν άσκησε καμία κριτική στον βασικό αντίπαλο της Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!






newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου