Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΝΔ



Με πρωτοφανή συμμετοχή και μεγάλη ανταπόκριση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου GrandSerai η κοινή προεκλογική εκδήλωση των εφτά υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων.

Η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Λένα Σταμάτη στην προσφώνησή της ανέφερε «Έχουμε εδώ μια εξαιρετική πολιτική επτάδα η οποία δηλώνει παρούσα να υπηρετήσει την κοινωνία του νομού Ιωαννίνων, να προβάλει τα θέλω της και να σχεδιάσει την επόμενη μέρα για τα παιδιά μας και τις υποδομές του τόπου. Άνθρωποι που στηρίζουν το όραμα του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του μέλλοντος» και στη συνέχειας έδωσε το λόγο στους υποψήφιους που αποτελούν με αλφαβητική σειρά το ψηφοδέλτιο νίκης της Νέας Δημοκρατίας

ΑΜΥΡΑ ΓΙΩΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

ΕΞΑΡΧΟΥ ΕΛΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

ΚΕΦΑΛΑ ΜΑΡΙΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΑΤΡΟ

ΚΟΡΤΖΗ ΤΟΝΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ - ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΣΠΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ

ΣΕΪΤΑΡΙΔΗ ΓΙΟΥΡΚΑ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΩΣΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν ότι σήμερα η Ελλάδα βγαίνει πιο δυνατή από τις κρίσεις, με μείωση των φόρων, με αύξηση του εισοδήματος, με στήριξη της κοινωνίας. Επισήμαναν ότι στην τετραετία που διανύσαμε στην Ελλάδα υλοποιήθηκαν μεγάλα έργα, τα περισσότερα από ποτέ και αναφέρθηκαν στην σοβαρότητα και υπευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2019 έως και σήμερα αντιμετώπισε τις μεγάλες κρίσεις (Υγειονομική, Προσφυγικό, Ενεργειακή και τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία)

Ανέφεραν ότι στόχος είναι η συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας για να πάει η χώρα μπροστά. Η χώρα χρειάζεται συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και η συνέχεια αυτή μπορούν να επιτευχθεί από μια σταθερή κυβέρνηση. Προϋπόθεση για αυτή τη συνέχεια είναι η αυτοδυναμία.



Αποσπάσματα από τοποθετήσεις των υποψηφίων βουλευτών:



ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ο Πρόεδρος της Βουλής αφού επισήμανε ότι «Τη διασφάλιση και συνέχιση της θετικής οικονομικής πορείας της χώρας μπορεί να εγγυηθεί μόνο μια νέα τετραετία με κυβέρνηση της ΝΔ και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και χάρη στην καλή κατάσταση της οικονομίας μπορεί να υπάρξει και θα υπάρξει, μεταξύ άλλων, βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, του μέσου εισοδήματος των εργαζομένων στα 1500 ευρώ, της στήριξης της αυτοδιοίκησης αλλά και της εθνικής άμυνας. Η 21ηΜαίου θα καθορίσει αποφασιστικά το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη περίοδο γι’ αυτό και όλοι οφείλουμε να δώσουμε το παρών στην κάλπη. Τα ίδια ισχύουν και για τον νομό Ιωαννίνων και την Ηπειρο γενικότερα όπου το σημερινό έργο που επιτελείται πρέπει να συνεχισθεί με ακόμη εντονότερους ρυθμούς» τόνισε «Η Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα ο νομός Ιωαννίνων έχουν ισχυρή συμμετοχή στο παραγωγικό και κοινωνικό άλμα που εγγυάται για τη χώρα η νέα κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η μείωση της ανεργίας στην Ηπειρο τα τελευταία χρόνια κατά 4%, η ολοκλήρωση της άρσης της γεωγραφικής της απομόνωσης ώστε να αποτελέσει δυναμικό κόμβο προς Βαλκάνια και Δυτική Ευρώπη, η ενίσχυση των υποδομών για τον πρωτογενή τομέα, η ραγδαία εξέλιξή της ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού θα συνεχισθούν και θα συμπληρωθούν με σημαντικές επενδύσεις στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό και την καινοτομία. Μπορούμε και δεσμευόμαστε η παραγωγική Ηπειρος της περιόδου 2023-2027 να αποτελέσει πρότυπο ολοκληρωμένης ανάπτυξης που θα βασίζεται στα γερά θεμέλια των πλούσιων ανθρώπινων και φυσικών πόρων της περιοχής μας. Το έργο που ξεκίνησε το 2019 εν μέσω μυρίων δυσκολιών, που όμως αντιμετωπίσθηκαν, θα συνεχισθεί και θα ολοκληρωθεί και στα Γιάννενα.

Η χώρα αλλά και η περιοχή μας η Ηπειρος χρειάζονται συνέχεια στην ανορθωτική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019 από την Κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σήμερα, χάρη στην βελτίωση των δημοσιονομικών και οικονομικών δεικτών, οι δυνατότητες για εισοδηματικές βελτιώσεις μέχρι 25% και δημόσιες επενδύσεις είναι απολύτως υπαρκτές και εφικτές. Η πρώτη τετραετία, παρά τις δυσκολίες, έβαλε τα θεμέλια και η δεύτερη θα σημάνει το πανωσήκωμα μιας πιο ισχυρής Ελλάδας, ιδιαίτερα στους κρίσιμους για την κοινωνία τομείς της δημόσιας υγείας, της ασφάλειας αλλά και της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής όπου σχεδιάζουμε βάσιμα να δημιουργηθούν 60.000 επιπλέον μονάδες νέων αγροτών. Προϋπόθεση για αυτή τη συνέχεια στην προκοπή είναι η αυτοδυναμία.

Η χώρα χρειάζεται άλματα κι αυτά μπορούν να επιτευχθούν από μια σταθερή κυβέρνηση, που πρέπει να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μονοκομματική δεν σημαίνει ότι θα είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά και στελέχη που δεν ανήκουν στον παραδοσιακό της χώρο, όπως γίνεται και σήμερα.

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας, με βάση τις θέσεις των σημερινών πολιτικών δυνάμεων θα είναι παράγοντας αστάθειας, καθυστερήσεων και διαρκών παζαριών κι οδηγούν σε επιβράδυνση, λιγότερες μεταρρυθμίσεις, αστάθεια και παραλυσία. Στη Γερμανία, που αναφέρουν κάποιοι ως παράδειγμα, γίνεται προγραμματική συζήτηση μηνών κι όχι συζήτηση «στο πόδι», 3 ημερών. Οσες φορές εφαρμόστηκε η απλή αναλογική στην Ελλάδα είχαμε είτε διαρκείς εκλογές, όπως το 1989-90, ή κυβερνήσεις λίγων μηνών όπως στις αρχές του ‘50.

Η πρόταση της ΝΔ στους πολίτες είναι απολύτως καθαρή: εξηγούμε με πολύ σαφή τρόπο γιατί η αυτοδυναμία είναι αναγκαιότητα για τη χώρα. Άλλη κυβερνητική πρόταση που να εξασφαλίζει σταθερότητα και πρόοδο δεν υπάρχει στο τραπέζι. Μέσα από το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου οι πολίτες θα ορίσουν ποιος θα κυβερνήσει. Επιδιώκουμε και προσδοκούμε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση ποιος πρέπει να κυβερνήσει. Το αποτέλεσμα αυτό θα μας φέρει κοντά στο στόχο μας, που είναι η αυτοδυναμία μέσα από μια δεύτερη αναμέτρηση και θα ακυρώσει τις παγίδες της ακυβερνησίας και των περιπετειών που κρύβει η απλή αναλογική.»



ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ :Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων αφού χαρακτήρισε νίκη της Δημοκρατίας και του Ελληνισμού την επικράτηση του ΦρέντιΜπελέρη στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, τόνισε την υποστήριξη του στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας και κάλεσε τις Γιαννιώτισσες και τους Γιαννιώτες να δώσουν μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε τα Ιωάννινα, η Ήπειρος, η Ελλάδα να κάνουν νέα άλματα προς τα εμπρός. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά!

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετώπισε επιτυχημένα πολλαπλές εισαγόμενες κρίσεις, την πανδημία, την τουρκική προκλητικότητα, την ενεργειακή κρίση, αλλά παρουσίασε και ρεκόρ αποτελεσματικότητας! Κράτησε τη χώρα όρθια, απελευθέρωσε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και του επιχειρείν και φτάσαμε να σπάμε ρεκόρ στον τουρισμό, στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και να μειώσουμε την ανεργία 7 μονάδες.».



ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ: Επισήμανε ότι «Οι εκλογές της 21ης Μαΐου, είναι καθοριστικές για το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι αυτές που θα καθορίσουν ποια θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση και ο επόμενος Πρωθυπουργός. Ποιο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί. Αν θα γυρίσουμε πίσω. Ή αν θα ανοίξουμε νέους ορίζοντες για την πατρίδα μας.» και συνέχισε

«Επιδιώκουμε ένα καθαρό αποτέλεσμα που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το αύριο. Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας για καλύτερους μισθούς, για αυξήσεις στις συντάξεις, για περισσότερες θέσεις εργασίας, για αναμορφωμένο ΕΣΥ και αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση. Η αυτοδύναμη ΝΔ αποτελεί εθνική αναγκαιότητα για να συνεχίσουμε με σοβαρότητα, σταθερότητα και αξιοπιστία στο δρόμο της ανάπτυξης, της προοπτικής και της προόδου. Τέσσερα χρόνια προχωράμε μαζί. Σας ζητώ να συνεχίσουμε μαζί.

Σας ζητώ να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου, ώστε να αγωνιστώ με ακόμη περισσότερη δύναμη τη νέα τετραετία. Σας είναι γνωστά: το μεράκι μου να προσφέρω, η πίστη μου για τις δυνατότητες της πατρίδας μας να ανέβει ακόμη πιο ψηλά, η εμπιστοσύνη μου προς τον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, η βαθιά μου αγάπη για αυτό τον τόπο και η αφοσίωσή μου στις αρχές της παράταξής μας. Σας καλώ να μου δώσετε τη δύναμη να οδηγήσουμε μαζί την Ελλάδα και τα Γιάννενα σταθερά, τολμηρά, μπροστά.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου