Σάββατο 20 Μαΐου 2023

N.Πατρούσεφ: «Ένα ραδιενεργό νέφος που δημιουργήθηκε από την καταστροφή των βλημάτων ουρανίου στην Ουκρανία κατευθύνεται στην Ευρώπη»!

Η καταστροφή των πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην μεγάλη αποθήκη της πόλης Χμελνίτσκι, (Κμελνίτσκα) που προμήθευσε η Δύση στην Ουκρανία οδήγησε στην εμφάνιση ενός ραδιενεργού.... νέφους, το οποίο έχει ήδη κατευθυνθεί προς την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Νικολάι Πατρούσεφ, Γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας!

Μάλιστα σύμφωνα με ρωσικές πηγές ένα αυξημένο επίπεδο ραδιενέργειας μετρήθηκε στην Πολωνία αλλά η Βαρσοβία το αρνείται αυτό.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφτασε στη Χιροσίμα για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7 , μεταξύ άλλων για να υποστηρίξει, όπως λένε οι Αμερικανοί, «κοινές δημοκρατικές αξίες».

«Οι αρχηγοί των δυτικών χωρών, υπό την πίεση των ΗΠΑ, θα συζητήσουν επίσης τη βοήθεια προς την Ουκρανία», είπε ο Πατρούσεφ.

Σημείωσε ότι «οι Αμερικανοί έχουν «βοηθήσει» περισσότερες από μία φορές στην ιστορία χώρες με αυτόν τον τρόπο».

“Βοηθήθηκε επίσης η Ουκρανία, άσκησαν πίεση στους ρωσικούς δορυφόρους και προμήθευσαν πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Η καταστροφή τους οδήγησε στην δημιουργία ενός ραδιενεργού σύννεφου που κατευθύνεται προς τη Δυτική Ευρώπη.

Και μια αύξηση της ραδιενέργειας έχει ήδη καταγραφεί στην Πολωνία “, δήλωσε ο Πατρούσεφ.

Επιπλέον, συνέχισε, «οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν και ήδη χρησιμοποιούν χημικά και βιολογικά όπλα, μέσα στο έδαφος της Ουκρανίας».

Η Δύση, προμηθεύοντας το Κίεβο με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, βλάπτει την Ουκρανία.

Ο Πατρούσεφ υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ζήτησαν συγγνώμη από την Ιαπωνία για τον ατομικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι .

«Και δεν πρόκειται να απολογηθούν για τα όσα έκαναν, γιατί λένε στους Ιάπωνες ότι η Σοβιετική Ένωση, όχι τα δυτικά κράτη, χρησιμοποίησαν ατομικά όπλα εναντίον τους», είπε.


Την Τετάρτη, η Κρατική Ατομική Υπηρεσία της Πολωνίας διέψευσε αναφορές για αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας στο βοεβοδάτο του Λούμπλιν.

Το πρακτορείο χαρακτήρισε ψευδείς τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν για «αυξημένη ραδιενέργεια» στο Χμελνίτσκι στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε κίνδυνος ραδιενέργειας.

Νωρίτερα, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε σχέδια για μεταφορά βλημάτων με πυρήνα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία μαζί με άρματα μάχης Challenger.

Από την άποψη αυτή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι η Δύση αποφάσισε να πολεμήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

Και ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να φέρουν την ευθύνη εάν προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία των ανθρώπων.

Το φυσικό ουράνιο αποτελείται από τα ισότοπα ουράνιο-238 (περίπου 99,3%), ουράνιο-235 (περίπου 0,7%) και ουράνιο-234 (0,005%).

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι το ουράνιο που απομένει μετά τον διαχωρισμό του ουρανίου-235 από αυτό ως αποτέλεσμα του εμπλουτισμού.

Ωστόσο, 0,2-0,3% ουράνιο-235 παραμένει στο απεμπλουτισμένο ουράνιο, που σημαίνει πως όταν αυτά εκραγούν παράγουν ποσότητα ραδιενέργειας.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για χιλιάδες βλήματα.

Το ουράνιο έχει πυκνότητα κοντά στο βολφράμιο.

Αυτό επιτρέπει στα μικρότερα βλήματα να είναι ίσα σε μάζα με τα περισσότερα άλλα μεταλλικά βλήματα, ενώ μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση.

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο χρησιμοποιείται στους πυρήνες των λεγόμενων βλημάτων διάτρησης θωράκισης τα οποία έχουν υψηλή κινητική ενέργεια.

Αύξηση κατά 50% του μέσου όρου της ραδιενέργειας καταμετρήθηκε πριν τέσσερις ημέρες στην πόλη του Κχμελνίτσκι κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, όπου όπως είπαμε είχαν μεταφερθεί πολύ μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, δυτικών οπλικών συστημάτων και βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου