Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Για να διαλυθεί κάθε σύγχυση για τις εκλογές ρίξτε μια ματιά εδώ.




Οι εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου δεν είναι “δεύτερος γύρος” των εκλογών που έγιναν χθες! ΕΙΝΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

Δηλαδή μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα κόμματα και αυτά που μπήκαν στη βουλή χθες και εκείνα που δεν μπήκαν, όπως επίσης μπορούν να συμμετάσχουν και καινούρια κόμματα. Τα οποία κόμματα, παλιά και καινούρια, θα τα ανακηρύξει πάλι ο Άρειος Πάγος από την αρχή.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους υποψήφιους, δηλαδή τα ψηφοδέλτια ξανακαταρτίζονται από την αρχή και μπορεί κάποιοι που ήταν υποψήφιοι χθες να αποχωρήσουν, όπως και να προστεθούν κάποιοι καινούριοι.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:Ο εκλογικός νόμος θα είναι διαφορετικός, δηλαδή όχι απλή αναλογική αλλά “ενισχυμένη”, που σημαίνει ότι το πρώτο κόμμα παίρνει μπόνους 50 επιπλέον εδρών σε σχέση με την πραγματική του δύναμη, κυρίως σε βάρος του δεύτερου. Το όριο 3% για να μπει κάποιο κόμμα στη βουλή, παραμένει ίδιο.
Οι υποψήφιοι δεν θα εκλεγούν με σταυρό αλλά με λίστα, δηλαδή κάθε κόμμα καθορίζει από πριν τη σειρά εκλογής και έτσι εμφανίζονται οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο (κατά σειρά προτεραιότητας εκλογής) και όχι αλφαβητικά. Συνήθως η σειρά είναι ίδια με τη σειρά επιτυχίας των υποψήφιων στις προηγούμενες εκλογές αλλά αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, μπορεί με απόφαση του κόμματος να αλλάξει.
Αυτά για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

Ακολουθούμε στρατηγική στις επόμενες εκλογές με σκοπό να αποτρέψουμε την δικτατορία Μητσοτάκη που επιδιώκει 180 έδρες για να αλλάξει το σύσταγμα. Ψηφίζουμε μόνο μικρά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα χωρίς ιδεολογία, χωρίς συναισθηματισμούς. Αυτή είναι μια πρώτη ιδέα για το θα ακολουθήσει.


anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου