Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΙΑΣΗ, ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ




Το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων με 565 σπουδαστές αδυνατεί να καλύψει τις πάγιες υποχρεώσεις του, δεν διεξάγονται εργαστήρια γιατί δεν υπάρχουν αναλώσιμα, δεν υπάρχουν υλικά για τη διοικητική στήριξή τους, υλικά καθαριότητας και δαπάνες θέρμανσης. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η κατάσταση επικρατεί σε όλα τα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας μας (134 με 22.000 Σπουδαστές)....

Όλα τα Δημόσια ΙΕΚ διανύουν την 7η εβδομάδα κατάρτισης και δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη εργαστηριακές ασκήσεις ή γίνονται υποτυπωδώς.
Όπως γίνεται, λοιπόν, κατανοητό τα Δημόσια ΙΕΚ αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν και οι Σπουδαστές αντιδρούν στην πρωτοφανή αυτή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
Το περίεργο βέβαια είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα μέσω της Ένωσης Διευθυντών ΙΕΚ και από τους Διευθυντές ΙΕΚ Ηπείρου στην Πρέβεζα, όταν συζητήθηκε το θέμα με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση κωφεύει και μέχρι τώρα αδυνατεί να προασπίσει το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας μας για την οποία κόπτεται ότι δίνει σκληρές μάχες. Ενώ επιχορηγεί τη ΔΕΗ με εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα, πετάει στο δρόμο χιλιάδες Σπουδαστές οι οποίοι είναι νέοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ιδιωτικές σχολές. Περιθωριοποιεί νέους που αγωνιούν για το μέλλον τους αναζητώντας μια δουλειά.
Εύλογα, λοιπόν, ο καθένας μας μπορεί να αναρωτηθεί προς χάριν ποιου πράγματος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. θυσιάζει το δημόσιο αγαθό της Παιδείας μας, οδηγώντας σε υποβάθμιση μια δομή που εδώ και 25 χρόνια προσφέρει τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες.

ΕΛΕΝΗ ΣΙΑΣΗ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ν.Δ.
Νομού ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Για επιπλέον πληροφορίες Τύπου:
Φώτης Καραμπάς - Τηλ. 6944 466 255 - E-Mail: fkarabas1986@yahoo.gr

Για Συντονισμό τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής παρουσίας στελεχών ΝΟΔΕ:
Κωνσταντίνος Λιόλιος – Τηλ. 6949 370 533




epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου