Οι καλλιεργητές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να διαθέσουν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε έργα που αφορούν την κατασκευή πάρκων θερμοκηπίων για την καλλιέργεια και επεξεργασία της κάνναβης, δήλωσε ...ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
Αυτό θα έδινε στην Ελλάδα ένα μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, που η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να ανέλθει στα 200 δισ. ευρώ την επόμενη 10ετία.
Μια μονάδα με 12-15 θερμοκήπια κάνναβης θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας που ετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει το νομοσχέδιο έως τα τέλη του έτους και η ψήφισή του θα δώσει επαρκή χρόνο για καλλιέργεια, προκειμένου να υπάρξει συγκομιδή τον επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας.
Η καλλιέργεια και οι πωλήσεις θα γίνονται μόνο για ιατρικούς σκοπούς, δηλώνει ο κ. Αποστόλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg. «Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, με μέλη των οικογενειών τους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνος και Πάρκινσον, θα μπορούν να παίρνουν σκευάσματα που θα παράγονται εδώ, βάσει των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».
Η καναδέζικη εταιρία παραγωγής ιατρικής κάνναβης Tilray ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι σχεδιάζει να επενδύσει 20 εκατ. ευρώ στην Πορτογαλία, καθώς εκτιμά ότι θα αυξηθεί η ζήτηση στην Ευρώπη. Ο όμιλος Cronos Group με έδρα του το Τορόντο έχει πετύχει συμφωνία με μια εταιρία χονδρικής πώλησης φαρμακευτικών ειδών για να προμηθεύει τη γερμανική αγορά ιατρικής μαριχουάνας και εξετάζει την επέκτασή της και αλλού στην ΕΕ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Μάικ Γκορενστάιν σε συνέντευξη.
«Πρέπει να έχουμε συζητήσει με 20 διαφορετικές χώρες έως τώρα, με ρυθμιστικές Αρχές, επιχειρηματίες, φαρμακευτικές εταιρίες», δήλωσε ο Γκορενστάιν. «Εάν ήταν να διαλέξουμε μια άλλη χώρα στην Ευρώπη για παραγωγή, αυτό θα βασιζόταν στο ιστορικό των επιδόσεών της και το καλό της κλίμα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου