Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Αυτοί είναι οι πλέον καταζητούμενοι της Ευρώπης – Ποιος Έλληνας περιλαμβάνεται στη λίστα



Σύμφωνα με τη πιο πρόσφατη λίστα της EUROPOL αυτοί είναι ορισμένοι από τους πιο καταζητούμενους της Ευρώπης.


Η λίστα με τους λεγόμενους «most wanted» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τον διαβόητο Έλληνα καταζητούμενο καταζητούμενο, αλλά γιατί μεταξύ άλλων περιλαμβάνει άτομα από την Ιταλική μαφία, διεφθαρμένους πολιτικούς, καθώς επίσης εγκληματίες από την Κύπρο.
Διαβάζοντας τα αδικήματά τους θα δούμε πώς κάποιες φόρες η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή από τις ταινίες και σε άλλες περιπτώσεις καταλαβαίνουμε από πού αντλούν έμπνευση οι δημιουργοί.
SHEBANI, Salam
Ημ. Γεν.:  Σεπ 12, 1991
Εθνικότητα: Σουηδική

Καταζητείται μεταξύ άλλων εγκλημάτων για υποκίνηση δολοφονίας, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και διάφορα άλλα φορολογικά εγκλήματα.

BABAYEV, Bakhruz (Ikram KERIMOV)
Ημ. Γεν.:   Ιουλ 22, 1969
Εθνικότητα: Ευρώπης
Κατηγορείται για συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα, παράνομη εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών (χασίς, έκσταση, κοκαΐνη)  σε Ολλανδία και Εσθονία . Επιπλέον, έχουν συλληφθεί συνεργοί του.

ION, Nicolaie
Ημ. Γεν.: Ιουλ 10, 1963
Εθνικότητα: Ρουμανίας
Απόπειρα δολοφονίας, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και ένοπλες ληστείες. Στις 14 Μαΐου 1993 μπήκε ένοπλος σε σπίτι με συνεργούς του, φορώντας μάσκες , πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα άτομο ενώ τραυμάτισαν άλλο ένα για να κλέψουν ένα χρηματικό ποσό. Καταδικάστηκε σε 25 έτη φυλάκισης.

OLEWNICZAK, Marcin Paweł

Ημ. Γεν.: Σεπ 01, 1980
Εθνικότητα: Πολωνίας
Αρχηγός εγκληματικής ομάδας, συμμετοχή σε εμπορία και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.
HASSAN, Mohamad Ahmed
Ημ. Γεν.: Φεβ 18, 1983
Εθνικότητα: Σομαλίας
Φόνος, βαριά σωματική βλάβη. Αποπειράθηκε να σκοτώσει θύμα με μαχαίρι στις 28-08-2009 στο Brønshøj της Δανίας.

MESSINA DENARO, Matteo
Ημ. Γεν.: Απρ 26, 1962
Εθνικότητα: Ιταλική
Φόνος,πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα. ‘Ένας από τους αρχηγούς της Ιταλικής μαφίας “COSA NOSTRA”. Καταδικασμένος με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

VAITKEVICIUS, DENAS

Ημ. Γεν.: Μάιος 27, 1993
Εθνικότητα: Λιθουανίας
Φόνος, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Μαζί με δύο συνεργούς, απήγαγε το θύμα και τον χτύπησε μέχρι θανάτου.

MORENO JIMENEZ, Diego (MARIO)
Ημ. Γεν.: Ιουλ 31, 1979
Εθνικότητα: Ισπανική
Παράνομη εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών. Ανήκε σε εγκληματική οργάνωση με αποστολή τη διακίνηση ναρκωτικών, την ανθρωποκτονία και την απαγωγή. Η ομάδα συνήθως έκλεβε την κοκαΐνη από άλλες οργανώσει χρησιμοποιώντας ακραία βία και πυροβόλα όπλα. Θεωρείται εξαιρετικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!

MOTISI, GIOVANNI

Ημ. Γεν.: Ιαν 01, 1959
Εθνικότητα: Ευρώπης
Φόνος, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα. Μέλος της Ιταλικής μαφίας “COSA NOSTRA”. Καταδικασμένος με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

HACHI, FAROUK (MOUSTIQUE OR KAMEL)

Ημ. Γεν.: Ιουν 13, 1969
Εθνικότητα: Γαλλική
Οργανωμένες ένοπλες ληστείες σε τράπεζες.  Καταδικάστηκε σε 20 έτη φυλάκισης.

GUZEL, CIHAN

Ημ. Γεν.: Νοε 01, 1984
Εθνικότητα: Βελγική Τουρκική
Απόπειρα δολοφονίας ,παράνομη εμπορία και διακίνηση όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, ένοπλες ληστείες. Μέλος ομάδα εγκληματιών που διέπραξαν τον Απρίλιο του 2013 βίαιη ληστεία με εκρηκτικά και όπλα πολέμου σε μια ασφαλιστική στο Λουξεμβούργο. Κατά τη διάρκεια της ληστείας και της διαφυγή τους οι δράστες πυροβόλησαν πάνω από 80 φορές τους αστυνομικούς. Θεωρείται επικίνδυνος. Καταδικάστηκε σε 22 έτη φυλάκισης.

TAGHI, Ridouan
Ημ. Γεν.: Δεκ 20, 1977
Εθνικότητα: Ολλανδίας Μαρόκου
Φόνος, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Θεωρείται από Ολλανδική αστυνομία ύποπτος για εμπλοκή σε αρκετές δολοφονίες και θέλει να τον βρει επειγόντως. ΠΟΣΟ ΑΜΟΙΒΗΣ: 100,000 €

FOCO, Tibor
Ημ. Γεν.: Απρ 18, 1956
Εθνικότητα: Αυστριακή
Φόνος, βαριά σωματική βλάβη. Στις 13 Μαρτίου 1986 σκότωσε μια ιερόδουλη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης. Στις 27 Απριλίου 1995, εξαφανίστηκε ενώ ήταν σε άδεια για σπουδές. ΠΟΣΟ ΑΜΟΙΒΗΣ: 20.000€

SPATA, Rexhep

Ημ. Γεν.: Σεπ 28, 1982
Παράνομη εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών. Έχει διακίνηση μεγάλη ποσότητα πολύ επικίνδυνων ναρκωτικών ουσιών και αμφεταμινών σε Φινλανδία.

AL-HMEDAWI, Hayder Abduljabbar Saddam

Ημ. Γεν.: Σεπ 10, 1985
Εθνικότητα:Ιρακινή
Απόπειρα δολοφονίας. Προσπάθησε να σκοτώσει προμελετημένα με μαχαίρι  δύο άτομα , κατάφερε να μαχαίρωσε άλλα τρία, ενώ συνέχισε να απειλεί τους υπολοίπους που ήταν γύρω του.
LASMANIS, Leonids

Ημ. Γεν.: Ιαν 29, 1959
Εθνικότητα: Λετονία
Εγκλήματα διαφθοράς. Ενώ ήταν δημόσιος υπάλληλος και υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, δωροδόκησε με 20.000€ κρατικό αξιωματούχο σε συνεργασία με άλλα τρία πρόσωπα.
BURRELI, Aleks (BURELLI Gani)

Ημ. Γεν.: Φεβ 01, 1968
Εθνοτική Καταγωγή: Ευρώπης
Εμπρησμός με πρόθεση φόνος, βαριά σωματική βλάβη. Στις 23/06/2016 στην Αγία Νάπα Κύπρου μπήκε μαζί με συνεργό του φορώντας κουκούλες, σε εστιατόριο και με τη χρήση αυτόματων όπλων σκότωσαν τρία άτομα (τον επιχειρηματία, έναν αστυνομικό με τη σύζυγός του παρουσία των δύο ανήλικων παιδιών τους) ,τραυμάτισε σοβαρά έναν δεύτερο αστυνομικό και ένα ακόμα άτομο που ήταν παρόν στη σκηνή. Κατά το παρελθόν έχει διαπράξει και άλλες δολοφονίες στην Κύπρο.
OUALI, KARIM (OUALI ADERFI)

Ημ. Γεν.: Μάιος 21, 1976
Εθνικότητα: Γαλλική
Φόνος, βαριά σωματική βλάβη. Τον Απρίλιο του 2011 ενώ εργαζόταν ως ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο BALE / MULHOUSE Γαλλία, δολοφόνησε έναν από τους συναδέλφους του με τσεκούρι. Έπασχε από μανία διωγμού και ήταν σε ψυχωσική κατάσταση.

SAKKOU, Charalambos

Ημ. Γεν.: Νοε 04, 1979
Εθνικότητα: Κυπριακή
Παράνομη εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, φόνος, βαριά σωματική βλάβη. Διακινούσε ναρκωτικά στη καφετέρια που διατηρούσε στην Κύπρο. Στις 10/06/2018 ένας θαμώνας ηλικίας 18 ετών μετά από  χρήση ναρκωτικών κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Νοσοκομείο και αφού παρέμεινε σε κώμα για λίγες μέρες απεβίωσε.
ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ημ. Γεν.: Μάιος 17, 1966
Εθνικότητα: Ελληνική
Κρατούνταν και αναζητείται για διάφορα εγκλήματα, ανάμεσα στα οποία ήταν ανθρωποκτονία, τρομοκρατία, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, απαγωγή, διακεκριμένη κατοχή όπλων, εκρηκτικών και εκρηκτικών μηχανισμών, παραποίηση εγγράφων, εμπορία πλαστών εγγράφων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβίαση, παράνομη ιδιοποίηση αεροπορικών μέσων και παραβίαση κανόνων για την ασφάλεια των πτήσεων. Δραπέτευσε την 22/2/2009.

BOROJEVIĆ, Daniel ( VRABEC –  Mladen)

Ημ. Γεν.: Απρ 30, 1976
Εθνικότητα: Σλοβενία
Οργανωμένες ένοπλες ληστείες. Στις 29/5/2002 με τη βοήθεια του συνεργάτη του και υπό την απειλή όπλου, έκλεψαν περίπου 130.000 ευρώ σε μετρητά από τη Krekova Bank στο Celje .
lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου