Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων: Γενική απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο



Το Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη γενική απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, με αίτημα «τώρα να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο». 



Στο κάλεσμά του αναφέρει τα εξής:
«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, επιστήμονες, άνεργοι. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά ολόκληρη τη ζωή μας. Η Ασφάλισή μας είναι νοσηλεία, περίθαλψη, πρόνοια, φάρμακα, εμβόλια, άδειες τοκετού, λοχείας, μητρότητας, βαρέα και ανθυγιεινά, αναρρωτικές, επιδόματα ανεργίας, ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία κ.λπ.

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κάποια “ποσοστά αναπλήρωσης” δεν είναι μόνο σύνταξη!
Με αιματηρούς αγώνες η τάξη μας επέβαλε στους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους με νόμο να μας επιστρέφουν ένα τμήμα του κλεμμένου πλούτου που παράγουμε με την μορφή των εισφορών για την ασφάλισή μας. Δηλαδή η κοινωνική ασφάλιση είναι μέρος του μισθού μας που δίνεται είτε σε είδος (πχ φάρμακα, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, κτλ.) είτε σε χρήμα (επιδόματα, σύνταξη, εφάπαξ). Καταφέραμε μάλιστα η κατάκτηση αυτή να αφορά το σύνολο των εργαζομένων με την εγγύηση του κράτους.
Τώρα μετατρέπουν την ασφάλισή μας σε ιδιωτική - ατομική υπόθεση. Στόχος όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι η απαλλαγή των καπιταλιστών και του κράτους τους από το «βάρος» της ασφάλισης των εργαζομένων, είτε μειώνοντας τις "εργοδοτικές" εισφορές, είτε τζογάροντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και προωθώντας στην ιδιωτική ασφάλιση. Γι’ αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις προσταγές των επιχειρηματικών ομίλων και των οργανισμών που τους υπηρετούν (Ε.Ε., Ο.Ο.Σ.Α. κ.τ.λ.), με τον αντιασφαλιστικό νόμο που έφερε, όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά τον θωρακίζει πλήρως. Από την μια κλείνει νομικά κενά στις διεκδικήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, ενταφιάζοντας δικαστικές προσφυγές χιλιάδων συνταξιούχων. Από την άλλη προωθεί - προετοιμάζει πλήρως το σχέδιο των τριών πυλώνων. Εθνική σύνταξη 384 ευρώ.
Επαγγελματικά ταμεία με τζογάρισμα των εισφορών μας από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και τράπεζες.
Ιδιωτική ασφάλιση. Έτσι καταδικάζουν τη νέα γενιά στην ανασφάλεια, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι: Πότε οι εποχιακοί εργάτες στο "ΒΙΚΟ", στο "ΧΗΤΟ", στη "ΔΩΔΩΝΗ", οι εργολαβικοί εργάτες σε "Πίνδο" και "Νιτσιάκο" με τα κλεμμένα ένσημα, οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που απασχολούνται με τετράωρα, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανασφάλιστοι, χωρίς συλλογική σύμβαση, θα συγκεντρώσουν 9.000 ένσημα; Ποτέ!
Ποιος οικοδόμος αντέχει μέχρι τα γεράματα στη σκαλωσιά για μια σύνταξη πείνας; Γι' αυτό μας σπρώχνουν στα νύχια των εμπόρων της ιδιωτικής ασφάλισης και των τραπεζών, για να “εξασφαλίσουμε” κάτι παραπάνω μετά τον εργάσιμο βίο.
Γι’ αυτό χοροπηδάνε από τη χαρά τους οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Ως αποτέλεσμα εμείς οι εργαζόμενοι υποχρεούμαστε για όλη μας τη ζωή να πληρώνουμε ατέλειωτες εισφορές από το μισθό μας και φόρους, όπως δηλαδή κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα ξαναπληρώνουμε την εμπορευματοποιημένη υγεία τους και στο τέλος δε θα γνωρίζουμε τι θα πάρουμε και αν θα το πάρουμε. Γιατί, όταν οι ασφαλιστικές μας εισφορές γίνονται επενδυτικό προϊόν, κανείς δεν σου διασφαλίζει την απόδοση, αφού αυτή εξαρτάται από τη διαχείριση της καπιταλιστικής οικονομίας σε κάθε φάση της εξέλιξής της. Ρωτήστε τους εργαζόμενους - πελάτες της "Ασπίς Πρόνοια" ή θυμηθείτε την απάτη του χρηματιστηρίου. Με το νέο Νόμο: Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του. Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη. Εφαρμόζονται χωρίς καμία αλλαγή οι μειώσεις έως 50% στις συντάξεις και το εφάπαξ. Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Δεν προβλέπεται καμία μείωση των ορίων ηλικίας. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Κατρούγκαλου και η διαχρονική λεηλασία των ταμείων (80 δισ.). Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της "εθνικής σύνταξης".
Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων ούτε κατά διάνοια θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια=9.000 ένσημα.
Η ασφάλισή μας δεν είναι κόστος. Το ζήτημα είναι πρώτα και κύρια πολιτικό, ταξικό. Η ασφάλιση είναι δικαίωμά μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο.
Εμείς πρέπει να ορθώσουμε τοίχος απέναντι στο βάρβαρο σύστημα που επιδεινώνει τη ζωή μας, εντατικοποιεί την εργασία, επιβαρύνει την υγεία κι έχει τις βάσεις για εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Απαιτούμε:
Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική Υγεία - Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη.
Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού.
Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.
Τρίτη 18 Φλεβάρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου