Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Απίστευτος Μητσοτάκης: ''Θα λογοδοτήσουν όσοι νησιώτες συμμετείχαν στα επεισόδια'' - Κάτοικος έπαθε ρήξη τυμπάνου από το ξύλο..Kαμία συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό.




Σε δηλώσεις του για τα επεισόδια στα νησιά ...του Αιγαίου δεν έκανε καμία αυτοκριτική, ενώ τα έβαλε και με τους νησιώτες.



Προφανώς οι εικόνες με τους χτυπημένους αστυνομικούς δεν μας άρεσαν. Όμως δεν μας άρεσε και το άγριο ξύλο που ''έφαγαν'' οι απλοί κάτοικοι.
Αντί να δώσουμε μία λύση στο ζήτημα, ''τρώμε'' τα μάτια μας πάλι.


«Οι αστυνομικοί είναι κρατικοί λειτουργοί, φορούν το εθνόσημο, είναι παιδιά τς διπλανής πόρτας και είναι άνανδρο να τους χτυπούν μάλιστα ενώ κοιμούνται και άνανδρο να τραυματίζονται από κάποιους που εκμεταλλεύονται τις εντολές για αυτοσυγκράτηση» είπε ο πρωθυπουργός.
«Όσοι μετείχαν σε αυτά τα επεισόδια και στους προπηλακισμούς θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εικόνες και βίντεο-σοκ από την Χίο
Πέρα από κάθε όριο έχει ξεφύγει η κατάσταση με την παρουσία των ΜΑΤ στη Χίο. Όπως καταγγέλουν κάτοικοι λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς την παραμικρή αφορμή, δυνάμεις των ΜΑΤ σταματούσαν διερχόμενα αυτοκίνητα στο Αίπος χτυπώντας οδηγούς αυτοκινήτων και προκαλώντας ζημιές.



Ένας κάτοικος που υπήρξε θύμα της άγριας κρατικής τρομοκρατίας των ΜΑΤ δήλωσε στο politischios.gr:
«Μας σταμάτησαν με το αυτοκίνητο, ήταν δύο διμοιρίες ΜΑΤ, είχα και τα παιδιά πίσω . Τους είπα ότι δεν είμαστε για φασαρίες. αλλά αυτοί μας απάντησαν: "Ηρθατε στο σπίτι μας και μας γαμ#@τε και θα σας αφήσουμε στον τόπο"! Μετά άρχισαν να σπάνε τα παρμπρίζ του αυτοκινήτου και χτυπούσαν τα παιδιά πίσω.
Άλλος πολίτης κατήγγειλε ότι τους σταμάτησαν αστυνομικοί, τους κατέβασαν με τη βία από το αυτοκίνητο, τους έδεσαν τα χέρια πισθάγκωνα με χειροπέδες και όπως ήταν πεσμένοι στο έδαφος άρχισαν να τους χτυπούν με γκλομπ στο κεφάλι.

Ρήξη τυμπάνου από το ξύλο"Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι κτήνη", κατήγγειλε ένα από τα θύματα της αστυνομικής βίας, και πρόσθεσε: "Μας απείλησαν ότι εδώ στο νησί να τα ξεχάσετε αυτά που ξέρατε, τώρα είμαστε εμείς εδώ και θα κάνουμε κουμάντο".
Όπως καταγγέλλει ένας κάτοικος στην κάμερα, βρέθηκε για περίπου έξι ώρες χτυπημένος στο κρατητήριο χωρίς ιατρική φροντίδα και όταν αφέθηκε ελεύθερος έσπευσε στο νοσοκομείο.
Εκεί η διάγνωση ήταν ρήξη τυμπάνου από το ξύλο που πιθανόν χρειάζεται χειρουργείο.

GALLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου