Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Να κλείσουν οι εκκρεμότητες στο πολυδύναμο κέντρο





Προτεραιότητα αποτελεί για τον διοικητή του Νοσοκομείου Χατζηκώστα η επίλυση θεμάτων σημαντικών που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου.



Το Κέντρο εγκαινιάστηκε χωρίς να έχει ενταχτεί… στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου και χωρίς να έχει κανονισμό λειτουργίας (!).

Στην πραγματικότητα εγκαινιάστηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί χωρίς όμως να έχουν γίνει όλα όσα είναι απαραίτητα ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς.
Ο κ. Δερδεμέζης, που ανέλαβε πριν από λίγο διάστημα καθήκοντα, εφόσον ενημερώθηκε για τα ζητήματα έχει ήδη ξεκινήσει να εξετάζει τις λύσεις στα θέματα που αφορούν την ουσιαστική λειτουργία του Κέντρου που είναι το δεύτερο στην Ελλάδα.

Η απρόσκοπτη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης της κρίσης των χρηστών Ναρκωτικών και Αλκοολισμού και η ένταξή του στο νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου είναι στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δερδεμέζης.
Όπως ανέφερε, για τα ανοικτά θέματα του Πολυδύναμου έγινε σύσκεψη παρουσία και του αναπληρωτή διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Νικόπουλου καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν πέραν της ένταξης στο οργανόγραμμα και στον εσωτερικό κανονισμό.
«Για το Πολυδύναμο έχει γίνει μεγάλη συζήτηση. Εγώ αντιλαμβάνομαι την αγωνία της κοινωνίας για μια καλύτερη λειτουργία.
Υπάρχουν πολλές διαδικαστικές εκκρεμότητες τις οποίες έχουμε στοιχειοθετήσει και προσπαθούμε να τις επιλύσουμε.
Μεταξύ αυτών και πρακτικά θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία όπως η ένταξη στον οργανισμό, ο εσωτερικός κανονισμός, ο εξοπλισμός που έχει συμβασιοποιηθεί αλλά δεν έχει έρθει, συνιστούν καθυστερήσεις για την πλήρη λειτουργία του και θα απαιτηθεί χρόνος.
Είχαμε συνάντηση και είναι πρόθεση του Υπουργείου Υγείας αλλά και της 6ης ΥΠΕ όλα να προχωρήσουν ομαλά. Κάνουμε μικρά αλλά ουσιαστικά βήματα» ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης για το Πολυδύναμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου