Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση με Πρωθυπουργό για Π.Δ.Ε. ζητούν οι Περιφερειάρχες



Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,α απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στην περαιτέρω μείωση των εθνικών πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προς τις Περιφέρειες, όπως αυτό κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.



«Το θέμα συζητήθηκε στην Ένωση Περιφερειών ότι πρέπει άμεσα το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνδυασμό με το Υπουργείο Οικονομικών να κάνουν τα πρέποντα έναντι των Περιφερειών. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, ούτε καν στις δικές μας υποχρεώσεις, πολύ περισσότερο σε
υποχρεώσεις ως διατάκτης ο Περιφερειάρχης για νοσοκομεία, δήμους, άλλα ΝΠΔΔ. Μας ειπώθηκε ότι είναι η πρώτη δόση, όμως υπολείπεται παρά πολύ από το 2018. Αν συζητήσουμε αυτά τα θέματα και δεν βρεθούν λύσεις, δεν βλέπω πως μπορούν οι Περιφέρειες να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ο φωτισμός κ.ά., είναι κάποιες ανελαστικές δαπάνες και κάποιες άλλες δαπάνες που δεν μπορούν να πάνε πίσω. Ειπώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε. να συναντήσουν οι Περιφερειάρχες μέχρι τέλη Φεβρουαρίου οπωσδήποτε τον Πρωθυπουργό της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου