Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Κανονικά η λειτουργία του καταφυγίου ζώων


Με αφορμή σχόλια και αναρτήσεις φιλοζωικών οργανώσεων από τονΔήμο Ιωαννιτών γίνεται γνωστό ότι η λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων ουδέποτε διακόπηκε.


Ο Δήμος είναι στην διαδικασία καταγγελίας της σύμβασης με τον ιδιώτηπου είχε αναλάβει την περισυλλογή και την επανένταξη αδέσποτωνζώων όπως και την εύρυθμη λειτουργία του καταφυγίου.

Η καταγγελία δεν γίνεται με υπαιτιότητα του Δήμου.Παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η έγκριση και η υπογραφή νέας σύμβασης με ιδιώτη που θα αναλάβει τοσυγκεκριμένο αντικείμενο.
Το καταφύγιο στο διάστημα αυτό λειτουργεί με εθελοντή κτηνίατρο καιμε την συνδρομή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο Δήμος ευχαριστεί τον ιδιώτη για την πολύ σημαντική βοήθεια πουπαρέχει όπως και την Κτηνιατρική της Περιφέρειας που στέκεταιαρωγός.
Παράλληλα έχει ζητήσει εγγράφως από το Υπουργείο την έγκριση δύομόνιμων θέσεων κτηνιάτρων όπως και την πρόσληψη ενός ακόμη μεοκτάμηνη σύμβαση. Μόλις το Υπουργείο απαντήσει θετικά ο δήμος θαπροχωρήσει στην προκήρυξη.
Επισημαίνεται για μία ακόμη φορά ότι η λειτουργία του καταφυγίουαδέσποτων συνεχίζεται κανονικά χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα ήκίνδυνος για τα ζώα που φιλοξενούνται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου