Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Έσκασε το μυστικό που έκρινε την Προεδρία της Δημοκρατίας




Από το anoixtoparathyro.gr:

Μόλις στις 30 Ιανουαρίου το ΑΠ παρουσίασε πληροφορίες που ακύρωναν τις διαρροές ότι τάχα ο Πρωθυπουργός αποφάσισε στις χριστουγεννιάτικες διακοπές του την πρόταση του για την προεδρία 


της Δημοκρατίας.Και ότι ήλθε σε επαφή με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου-προκειμένου να τη βολιδοσκοπήσει- δέκα μέρες πριν την ανακοίνωση, όταν την κάλεσε στο σπίτι του. Υπήρξαν παραπλανητικές.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση είχε ληφθεί από το περασμένο καλοκαίρι και η επαφή με την οποία «κλείδωσε» η υποψηφιότητα, έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου το φθινόπωρο.
Η πηγή της συγκεκριμένης πληροφορίας, συνήθως έγκυρη, πρόβαλε τον κάπως ασυνήθιστο ισχυρισμό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έψαχνε ακριβώς υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά για… Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με άλλα λόγια, ότι κατέληξε στην κυρία Σακελαροπούλου ήταν μονόδρομος: ήθελε να… αδειάσει η θέση.
Ως πειστήριο των ισχυρισμών του πρόβαλε τη βεβαιότητα ότι ο διάδοχος της στο Συμβούλιο θα είναι ΑΘ. Ράντος, γνωστός για τις συντηρητικές απόψεις του. Γι’ αυτόν είχε γίνει θόρυβος την εποχή που κρίνονταν η συνταγματικότητα του νόμου Παππά, σε ό,τι αφορούσε τον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και όταν διορίσθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση συγγενής του πρώτου βαθμού στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η ίδια πηγή επέμενε τότε ότι «η Σακελλαροπούλου δεν βόλευε για κάποιες υποθέσεις που είναι σε εκκρεμότητα» και η κυβέρνηση επιθυμούσε να καταλάβει άλλος τη θέση της.
Ήταν ένα μυστήριο. Το ΑΠ καταχώρησε τις πληροφορίες και η απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου για τον ΑΘ. Ράντο μάλλον δίνουν τη λύση του.
Το πρώτο που σχολιάζουν οι πολιτικοί παρατηρητές είναι το παράδοξο να τοποθετείται και μάλιστα εσπευσμένα -αφού προβλέπεται αντικατάσταση- πρόεδρος, ο μόνος εκ των αντιπροέδρων που είναι μεν αρχαιότερος, αλλά θα έπρεπε να παραληφθεί.
Όχι επειδή δεν είναι κατάλληλος, αλλά γιατί τον προσεχή Ιούνιο αποχωρεί από το σώμα λόγω ορίου ηλικίας. Άλλωστε η προηγουμένη κυβέρνηση είχε λάβει υπόψη της αυτό το κριτήριο.
Για ποιο λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη οργανώνει δυο τοποθετήσεις στην ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου μέσα σε τέσσερις μήνες;
Το δεύτερο στοιχείο προς διερεύνηση θα προκύψει από το είδος των υποθέσεων που θα εισαχθούν επί προεδρίας Ράντου στην Ολομέλεια του ΣτΕ και η έκβασή τους.



fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου