Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Παραγράφονται υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ που δεν είχαν ελεγχθεί μέχρι το 2012...




Σε οριστική παραγραφή όλων των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ που ελέγχθηκαν μετά το τέλος του 2012 οδηγεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.



Με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε αίτηση του Δημοσίου για την ακύρωση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε γίνει αποδεκτό, επί συγκεκριμένης υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, πως το δικαίωμα του Δημοσίου για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου
και για την επιβολή φόρων και προστίμων παραγράφηκε στις 31-12-2012, καθώς το έτος που αφορούσε η υπόθεση ήταν το 2006, για το οποίο ισχύει πενταετής παραγραφή.

Συνέπεια αυτής της νέας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι να θεωρούνται άκυροι όλοι οι φορολογικοί έλεγχοι οι οποίοι διενεργήθηκαν μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2012, καθώς θεωρείται ότι οι υποθέσεις αυτές είχαν ήδη παραγραφεί όταν εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων φορολογικών αρχών για την επιβολή φόρων και προστίμων στα ελεγχόμενα φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της φορολογικής διοίκησης που επικαλείται η «Ναυτεμπορική», η διαγραφή των συγκεκριμένων φόρων και προστίμων στη βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας θα οδηγήσει στην ακύρωση βεβαιωμένων φόρων και προστίμων συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ που είχαν βεβαιωθεί σε περίπου 500 φορολογούμενους.

Παράλληλα, το Δημόσιο θα υποχρεωθεί να επιστρέψει συνολικούς φόρους 50 εκατ. ευρώ που είχαν καταβληθεί από φορολογούμενους που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ...



cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου