Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Στο σκαμνί για απάτη 8 πρώην διοικητές νοσοκομείων, 5 διευθυντές κλινικών και 5 ιατροί



Στο σκαμνί διευθυντές κλινικών αλλά και ιατροί για απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου! Στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αναμένεται να δικαστούν 8 πρώην διοικητές ή αναπληρωτές διοικητές, 5 διευθυντές κλινικών και 5 ιατροί τριών κρατικών



νοσοκομείων. Πρόκειται για ιατρούς και διευθυντές του Ιπποκράτειου, του Ευαγγελισμού και του Λαϊκού, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ζημίωσαν συνολικά το ελληνικό δημόσιο με το ποσόν των περίπου 200.000 ευρώ κατά τα έτη από 2015 έως και το 2017.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας που βρίσκεται στη διάθεση του edolio5 oι διευθυντές των κλινικών κατηγορούνται ότι υπέβαλαν στις διοικήσεις των νοσοκομείων μηνιαίες βεβαιώσεις, στις οποίες βεβαίωναν ψευδώς ότι οι συγκατηγορούμενοι τους γιατροί προσέφεραν κλινικό έργο και δικαιούνταν να λάβουν ειδική αμοιβή.

Οι γιατροί που έλαβαν τις αμοιβές για το κλινικό έργο που υποτίθεται ότι παρείχαν κατηγορούνται γιατί με πρόθεση προκάλεσαν σε άλλον, δηλαδή στους διευθυντές των κλινικών, την απόφαση να εκτελέσουν την άδικη πράξη που διέπραξαν και συγκεκριμένα στις αρχές κάθε μήνα με πειθώ και φορτικότητα. Και τέλος οι διοικητές ή οι υποδιοικητές των νοσοκομείων που εκτελούσαν χρέη διοικητού, γιατί από τη θέση τους ενέκριναν κάθε μήνα εν γνώσει τους την εκταμίευση ποσών κλινικού επιδόματος σε μέλη της ΔΕΠ που παρείχαν κλινικό έργο , κατά παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης.

To κόλπο

Οι κατηγορούμενοι διοικητές ή εκείνοι που εκτελούσαν χρέη διοικητού κανονικά έπρεπε να εισάγουν τα αιτήματα των Διευθυντών των κλινικών για την καταβολή του κλινικού επιδόματος στο Επιστημονικό και Διοικητικό Συμβούλιο του κάθε νοσοκομείου, δεδομένου ότι οι πανεπιστημιακοί γιατροί που υπηρετούν σε πανεπιστημιακές κλινικές εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ βρίσκονται σε οργανική θέση με το νοσοκομείο και υπάγονται στη δικαιοδοσία, τον επιστημονικό και ιεραρχικό έλεγχο των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου. Αντί λοιπόν να ακολουθήσαν τα προβλεπόμενα από τον νόμο, ενέκριναν οι ίδιοι την καταβολή των επιδομάτων αυτών.

Η ζημία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο υπολογίζεται στα 110.000 ευρώ περίπου, ενώ οι αντίστοιχες ζημίες στον Ευαγγελισμό και το Λαϊκό Νοσοκομείο είναι 16.900 € και 74.400 € περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου