Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Μαρία Κεφάλα:Η κυβέρνηση κοντά στην ξεχασμένη Ελλάδα Μέριμνα για τους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχώνμέσω Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής..


Η κυβέρνηση κοντά στην ξεχασμένη Ελλάδα Μέριμνα για τους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχώνμέσω Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής



Διευκολύνεται πλέον η πρόσβαση στην Υγεία και την Πρόληψη για τους κατοίκους ορεινών, δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών, μετά από σχετική διάταξη που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών. Αφορμή για την νομοθετική ρύθμιση στάθηκε η ερώτηση των τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας- Μαρίας -Αλεξάνδρας Κεφάλα (Ιωαννίνων),Χρήστου Μπουκώρου (Μαγνησίας), Βασίλη Γιόγιακα(Θεσπρωτίας) και Παρασκευής Βρυζίδου (Κοζάνης), προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας.
Πιο αναλυτικά, οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή τους που κατατέθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020 προς τους αρμόδιους υπουργούς, επεσήμαναν την ανάγκη εκπόνησης σχετικού προγράμματος από τα συναρμόδια υπουργεία, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, προκειμένου η πολιτεία να λειτουργήσει προληπτικά για πληθυσμούς που μειονεκτούν στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε την  ανάγκηδιευκόλυνσης προσβασιμότητας των κατοίκων των ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών στις δομές υγείας και υιοθέτησε άμεσα την πρόταση των βουλευτών, θεσπίζοντας ειδικό πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με τίτλο
«Πρόληψη στο Σπίτι», όπως προβλέπεται στο άρθρο 18 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αποτελεί τμήμα της δημοτικής δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».

Οι βουλευτές, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την υιοθέτηση της πρότασής τους και τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να δώσει λύση σε ένα σοβαρό ζήτημα που ταλάνιζε την καθημερινότητα των κατοίκων των ορεινών, απομακρυσμένων και μειονεκτικών περιοχών.

Επιτέλους, κάτι μεγάλο γίνεται για την ξεχασμένη Ελλάδα μετά από την παρέμβαση των τεσσάρων βουλευτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σκύβει πάνω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των
περιοχών αυτών, οι οποίοι δεν διέθεταν καμία πρόσβαση σε υπηρεσίες  προληπτικήςιατρικής, δεν διέθεταν καμία δυνατότητα διαφύλαξης του πολύτιμου αγαθού της υγείας. Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν πλέον να χαίρουν ακόμη και καθημερινής φροντίδας μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος που θα εκπονηθεί παράλληλα με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου