Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Πάνω από -793- κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο,στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης τουΤμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Ηγουμενίτσας









Για την υπόθεση συνελήφθησαν σήμερα νωρίς το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας δύο ημεδαποί, άνδρας – 





γυναίκα,κατηγορούμενοι για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπότην περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά

Οι δράστες μετέφεραν την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικώνμέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος τηςκαρότσας του οχήματος Πάνω από -793- κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένακαι κατασχέθηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινανδύο ημεδαποί, άνδρας – γυναίκα, ως οδηγός και συνοδηγόςαντίστοιχα. Η σύλληψή τους έγινε σήμερα (24-02-2020) νωρίς το πρωί στην ΝέαΣελεύκεια Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησηςαστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Ηγουμενίτσας.Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικούχαρακτήρα, για τα αδικήματα της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών μεσκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπήεισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην ΕλληνικήΕπικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί,σήμερα νωρίς το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας,ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίοεπέβαιναν οι δύο δράστες.

Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν σε ειδικάδιαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος της καρότσας του οχήματος,(759) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους(793) κιλών και (770) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, οι δύοκατηγορούμενοι θα μετάφεραν την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικώνουσιών σε περιοχή της Αττικής, ενώ ως αμοιβή θα λάμβαναν τοχρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ.Συνολικά κατασχέθηκαν: (759) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (793)κιλών και (770) γραμμαρίων, μικροποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό, πουβρέθηκε στην καμπίνα του οχήματος, το φορτηγό, ιδιοκτησίας του δράστη, που χρησιμοποιήθηκε γιατη μεταφορά των ναρκωτικών,  το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα ΠλημμελειοδικώνΘεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το ΤμήμαΔίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου