Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Θράσος των δικαστών! Ζητούν επαναφορά φοροαπαλλαγής 25%




Αγωγές «πρόκληση» κατέθεσαν δικαστές στο Μισθοδικείο...
... διεκδικώντας φοροαπαλλαγή 25% επί του ακαθάριστου ετήσιου εισοδήματός τους!



Την ώρα που στην Ελλάδα μαθητές ...εξακολουθούν να λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα και τα εξοντωμένα από τους φόρους νοικοκυριά πασχίζουν για τα προς το ζην, οι δικαστές διεκδικούν για τον εαυτό τους την επαναφορά της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης που απολάμβαναν οι
ίδιοι και οι βουλευτές έως τον Ιανουάριο του 2017, όταν με νόμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε πως θα φορολογούνται όπως οι... κοινοί θνητοί.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 71 του νόμου 4472/2017 καταργούσε την έκπτωση στη φορολογία που είχαν οι βουλευτές, σύμφωνα με την οποία το 25% των δηλωθέντων εισοδημάτων τους ήταν αφορολόγητο, με αποτέλεσμα για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από τις 11 Ιανουαρίου 2017 και μετά οι βουλευτές και οι δικαστές να φορολογούνται όπως οι υπόλοιποι πολίτες.
Στις ομαδικές αγωγές τους οι δικαστές επισημαίνουν πως η διατύπωση της νομοθετικής διάταξης του 2017 (ν. 4472) για την επίμαχη κατάργηση αναφέρεται μόνο... στους βουλευτές και όχι στους ίδιους και υποστηρίζουν ότι ο δικός τους κλάδος εξακολουθεί να δικαιούται τη φοροαπαλλαγή του 25%!
Προφανώς, ξεχνούν πως οι ίδιοι είχαν ζητήσει με παλαιότερες προσφυγές τους στο Μισθοδικείο το 2013 τη φορολογική εξίσωσή τους με τους βουλευτές, την οποία σήμερα αποτάσσονται, προκειμένου να ξανακερδίσουν το προνόμιο της ευνοϊκότερης φορολόγησης.




dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου