Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021

Η Κεραμέως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού φοιτητών και εκπαιδευτικώνMε προϋπόθεση να εμβολιαστούν υποχρεωτικά είναι πιθανόν να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας φοιτητές και εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.Παρά το γεγονός ότι το πόρισμα της βιοηθικής επιτρέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελμάτων στον τομέα της υγείας και της φροντίδας ευπαθών ομάδων, η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστήσει αναγκαστικό τον εμβολιασμό και σε άλλους κλάδους, όπως η εκπαίδευση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πολλές φορές ότι η «απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στην δια ζώσης εκπαίδευση. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό».

Η ίδια χαρακτήρισε το εμβόλιο ως υπερόπλο παρά το γεγονός ότι όπως έχει αποδειχτεί, οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν τον ιό: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο. Από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Αναφορικά με την επιστροφή των φοιτητών στις αίθουσες, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι «είναι απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση» και παραδέχτηκε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για εκπαιδευτικούς και φοιτητές. «Θα τα εξετάσουμε όλα»απάντησε στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι αντιλαμβάνεται να προωθείται ο αναγκαστικός εμβολιασμός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ ζήτησε επιστροφή των ανεμβολίαστων φοιτητών με υποχρεωτικό rapid test το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Πηγή: newsbreak.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου