Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

ΕΜΥ: Πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο, καταιγίδες την Κυριακή Προ των πυλών το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης»




Σύμφωνα με την ΕΜΥ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο 17 Ιουλίου με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες την Κυριακή 18 Ιουλίου.



Ο καιρός το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της βόρειας κυρίως ηπειρωτικής χώρας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 38 Κελσίου.

Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός το Σάββατο 17 Ιουλίου θα είναι γενικά αίθριος.

Τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικά 4 με 5 και νωρίς το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 18 Ιουλίου.

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα πλην της Θράκης θα αυξηθούν και, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου