Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Νέο κτήριο αποκτά το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας




Σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες για την «Ανέγερση του νέου σταθμού ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας». Η δραστηριότητα του ΚΤΕΛ θα εγκατασταθεί επί του ΟΤ 43 της 1ης Πολ. Ενότητας Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα σε οικόπεδο έκτασης 681,90 τ.μ. εντός σχεδίου.



Το ιδιόκτητο οικόπεδο του ΚΤΕΛ βρίσκεται μεταξύ του κλειστού γυμναστηρίου και της οδού 49 Μαρτύρων. Εντός του γηπέδου της δραστηριότητας θα ανεγερθεί διώροφο κτίριο.

Στο ισόγειο οι εγκαταστάσεις του σταθμού θα περιλαμβάνουν εκδοτήριο εισιτηρίων, γραφείο πληροφοριών, αποθήκη αποσκευών, αίθουσα αναμονής, κατάστημα με χρήση κυλικείου.

Οι χώροι υγιεινής για το κοινό θα περιλαμβάνουν WC ανδρών, WC γυναικών και WC Α.Μ.Ε.Α..

Στον όροφο θα στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες της ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Α.Ε (γραμματεία, γραφείο προέδρου, λογιστήριο, αρχείο) ενώ διαμορφώθηκαν και οι χώροι υγιεινής (ΑΜΕΑ) που θα εξυπηρετούν το διοικητικό προσωπικό της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των υπολογισμών για την ανοιγμένη κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας του υπό μελέτη κτηρίου, ανήκει στην κατηγορία Β.

Άρα υπερπληρεί τις ελάχιστες απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ, για κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας κατά μέγιστο ίση με την αντίστοιχη του κτηρίου αναφοράς.

Η εγκατάσταση του ΚΤΕΛ στη εν λόγω θέση ικανοποιεί την επιτακτική ανάγκη για απομάκρυνση του από την υπάρχουσα, με άμεσο ευνοϊκό αποτέλεσμα την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας όλου του χώρου.

Εξυπηρετείται από την οδό 49 Μαρτύρων και ακολούθως από τις παράλληλες και κάθετες οδούς της περιοχής, με ευνοϊκό αποτέλεσμα έτσι ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα καθυστερήσεων και ανεπιθύμητου κυκλοφοριακού φόρτου.

Η δε νέα θέση είναι εύκολα προσβάσιμη στους διερχόμενους από τους λιμένες εσωτερικού και εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου