Κυριακή 8 Μαΐου 2022

“Σε 30′ τέλος οι χώρες του ΝΑΤΟ” – Μήνυμα Β.Πούτιν: «Θα απελευθερώσουμε τα πάτρια εδάφη μας -Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας»




“Ο ναζισμός σήκωσε κεφάλι – θα συντριβούν ξανά”

Πύρινο μήνυμα αποφασιστικότητας και κλιμάκωσης έστειλαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, και άλλοι αξιωματούχοι της χώρας ταυτίζοντας ευθέως τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι προφανές πως η ρωσική πολιτική ηγεσία θεωρεί πλέον πως έχει ξεκινήσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Το μήνυμα δεν είναι καθόλου καλό για την Ουκρανία καθώς ο B.Πούτιν μίλησε για “απελευθέρωση όλων των πάτριων εδαφών” !

Η Ρωσία θα πάει μέχρι τέλους και το ερώτημα είναι, τι θα απομείνει πλέον από την Ουκρανία.
Β.Πούτιν: «Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», κάνοντας σειρά συγκρίσεων μεταξύ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τη σύρραξη στην Ουκρανία, στις ευχές του για την 8η Μαΐου,

«Σήμερα, οι στρατιωτικοί μας, όπως οι πρόγονοί τους, μάχονται στήθος με στήθος για την απελευθέρωση των πάτριων εδαφών τους από τη ναζιστική βρωμιά, με την πεποίθηση πως, όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», είπε ο Πούτιν στις ευχές που απηύθυνε σήμερα στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπως και στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

«Σήμερα, το κοινό καθήκον είναι να εμποδίσουμε την αναγέννηση του ναζισμού, ο οποίος προκάλεσε τόσα δεινά στους λαούς διαφορετικών χωρών», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι νέες γενιές θα είναι αντάξιες της μνήμης των πατέρων και των παππούδων τους».
“Ο ναζισμός θα συντριβεί ξανά – Οι ηττημένοι δεν θα πάρουν εκδίκηση”

Στις ευχές του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε αναφορά όχι μονάχα στους στρατιώτες, αλλά επίσης στους πολίτες «του εσωτερικού μετώπου», που «συνέτριψαν τον ναζισμό με αντίτιμο αναρίθμητες θυσίες».

«Δυστυχώς, σήμερα, ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας προς τους Ουκρανούς.

«Ιερό καθήκον μας είναι να εμποδίσουμε τους ιδεολογικούς κληρονόμους εκείνων που έχουν ηττηθεί», σε αυτό που η Μόσχα ονομάζει «τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», να «πάρουν την εκδίκησή τους».

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους ευχήθηκε «σε όλους τους κατοίκους της Ουκρανίας ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον». (σσ σε ποια Ουκρανία είναι το θέμα…)
“Σε 30 λεπτά τέλος οι χώρες του ΝΑΤΟ”

Ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, προειδοποίησε πριν λίγο ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να καταστραφούν γρήγορα σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει τις χώρες σε «μισή ώρα».

Στην ίδια ανάρτηση στο Telegram, παρότρυνε ωστόσο τη χώρα του να μην διεξάγει πυρηνικό πόλεμο.

Ο Ρογκόζιν ισχυρίστηκε ότι η καταστροφή θα μπορούσε να συμβεί σε 30 λεπτά, «αλλά δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, καθώς οι συνέπειες μιας ανταλλαγής πυρηνικών χτυπημάτων θα επηρεάσουν την κατάσταση της Γης μας», πρόσθεσε.

«Ως εκ τούτου, θα πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον οικονομικά και στρατιωτικά ισχυρότερο εχθρό με συμβατικά στρατιωτικά μέσα», συνέχισε ο Rogozin.

Ο Rogozin συμπλήρωσε επίσης: “Το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο εναντίον μας. Δεν το έχει κηρύξει, αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Τώρα είναι προφανές σε όλους”.

Ο Ρογκόζιν πρόσθεσε στο μήνυμά του ότι ο πόλεμο έχει ξεπεράσει πολύ το αρχικό νόημα και τη γεωγραφία του και τον χαρακτήρισε «πόλεμο για την αλήθεια και το δικαίωμα της Ρωσίας να υπάρχει ως ενιαίο και ανεξάρτητο κράτος».
Πρόεδρος Δούμας: «Οι ΗΠΑ συμμετέχουν άμεσα σε δράσεις εναντίον μας»

Στην γραμμή Β.Πούτιν, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, κάτι που ισοδυναμεί, σύμφωνα με τον ίδιο, με άμεση αμερικανική εμπλοκή στη στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας.

«Η Ουάσιγκτον ουσιαστικά συντονίζει και αναπτύσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις, έτσι συμμετέχει άμεσα στις στρατιωτικές δράσεις εναντίον της χώρας μας», έγραψε ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο ίδιος δήλωσε πως ξένοι σύμβουλοι εργάζονται στην Ουκρανία από τότε που σημειώθηκε «πραξικόπημα», σε μια προφανή αναφορά στην ανατροπή Γιανουκόβιτς το 2014.

Και οι τρεις Αξιωματούχοι μιλούν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο…. Προεόρτια της αυριανής ομιλίας του Β.Πούτιν.
warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου