Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Ο Μπιλ Γκέιτς σχεδιάζει νέο εμβόλιο για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας που προκαλείται από εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας…




Ο δισεκατομμυριούχος ευγονιστής Μπιλ Γκέιτς βρήκε τρόπο να επωφεληθεί από τη χρηματοδότηση νέων «εμβόλιων» για ασθένειες που ο ίδιος προκάλεσε με τα προηγούμενα εμβόλια του.

Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί για την «εξάλειψη» της πολιομυελίτιδας στον αναπτυσσόμενο κόσμο και τώρα δαπανώνται περισσότερα για την εξάλειψη των παρενεργειών της, που κατά ειρωνικό τρόπο έχουν δημιουργηθεί απο τα ίδια τα φάρμακα για την πολιομυελίτιδα.

Μια έκθεση του NPR προσδίδει την αύξηση της πολιομυελίτιδας στα από του στόματος εμβόλια που περιέχουν τον ζωντανό ιό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες δυτικές χώρες, χρησιμοποιείται ένας αδρανοποιημένος ιός.

Τι λέει το NPR :

«Όσοι έχουν ανοσοποιηθεί με ζωντανό ιό μπορούν να τον αποβάλουν στα κόπρανα τους, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να εξαπλωθούν μέσω των λυμάτων σε μέρη με κακή υγιεινή. Στη συνέχεια κάποιος που δεν είναι εμβολιασμένος μπορεί να αρρωστήσει με πολιομυελίτιδα που προέρχεται από εμβολιασμένους μετά από επαφή με τα μολυσμένα λύματα».

Το νέο εμβόλιο του Gates κατά της πολιομυελίτιδας έλαβε (κι αυτό) άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 25 διαφορετικές χώρες που αναφέρουν περιπτώσεις πολιομυελίτιδας που έχει προκληθεί από το εμβόλιο, οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας αρνούνται να αναγνωρίσουν τη σύνδεση με τα εμβόλια. Αντίθετα, πιέζουν για περισσότερα εμβόλια. Σας θυμίζει κάτι;

Η Ananda Bandyopadhyay, αναπληρώτρια διευθύντρια για την πολιομυελίτιδα στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, λέει ότι έχουν γίνει τρεις «ανεξάρτητες τροποποιήσεις» στο εμβόλιο για να γίνει ασφαλέστερο και λιγότερο πιθανό να προκαλέσει πολιομυελίτιδα.

«Για παράδειγμα, έχουν αλλάξει την πολυμεράση, ένα από τα βασικά ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την εισαγωγή μεταλλάξεων, μειώνοντας την ικανότητά της να αναμειγνύει και να ταιριάζει γονίδια από διαφορετικούς ιούς».

Το νέο εμβόλιο από τον Gates είναι ήδη διαθέσιμο με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Απλώς δεν έχει λάβει ακόμη την πλήρη έγκριση, όπως τα «εμβόλια» του κορωνοϊού, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο.

Από τον Μάρτιο του 2021, 265 εκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί σε παιδιά απο 14 χώρες, τα περισσότερα από αυτά στην Αφρική. Η πολιομυελίτιδα που προκαλείται από τα εμβόλια είναι αχαλίνωτη σε όλη την Αφρική, επειδή εκεί ο Γκέιτς έχει επικεντρώσει μεγάλο μέρος της προσοχής του όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου