Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Η καχυποψία για συνέχιση αποστολής πυρομαχικών στην Ουκρανία και οι δηλώσεις περί «αποθεμάτων των ΕΔ»-Βίντεο




Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να στείλει άλλα όπλα και πυρομαχικά για την Ουκρανία, ωστόσο το κλίμα καχυποψίας που έχει διαμορφωθεί εντείνεται διαρκώς από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν και κάνουν λόγο για νέες μεταφορές πυρομαχικών. Οι πιέσεις που υπάρχουν από τις ΗΠΑ δεν έχουν διαψευστεί . Έχουν γραφτεί πληροφορίες για αποστολή ρωσικών τεθωρακισμένων BMP που διαθέτει ο ελληνικός στρατός με την κυβέρνηση να εμφανίζεται ότι το συζητά μόνο αν υπάρξει πρόταση για αντικατάσταση τους.

Συμβαίνει το ίδιο με τα πυρομαχικά που έχουν αποσταλεί ή συνεχίζουν να αποστέλλονται εκτός Ελλάδας για την Ουκρανία. Θα αντικατασταθούν; Πως, πότε και από ποιον;

Το θέμα έγινε ακόμη πιο σοβαρό και περίπλοκο από τις δηλώσεις που έκανε δυο φορές ο ΥΕΘΑ στη Βουλή. Ο κ.Παναγιωτόπουλος είπε ότι όσα στέλνουμε εκτός Ελλάδας για την Ουκρανία, προέρχονται «από τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων» διευκρινίζοντας ότι «δεν επηρεάζουν τις ΕΔ».

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς μίλησε στο militaire.gr και εξήγησε ,γιατί δεν είναι λογικά όσα δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο ΥΕΘΑ περί «αποθεμάτων».



Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό, αλλά δεν μπορεί να μείνει και «στον αέρα» η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει με τρόπο θεσμικό και απόρρητο τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το τι ακριβώς έχει στείλει η χώρα και πως σκοπεύει να το αντικαταστήσει. Θα έπρεπε να το είχε ήδη κάνει όπως συνέβη σε χώρες του εξωτερικού, όπου οι ανακοινώσεις για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία συνοδεύτηκαν με εγγυήσεις για την άμεση αντικατάσταση του.
Militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου