Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Κουμπάρε, προσοχή στα καλσόν…!!!



(Ανανεωμένο) Μας έκανε τη μούρη κρέας ο Σουλτάνος στέλνοντας μαχητικά μια ανάσα από την Αλεξανδρούπολη και κατόπιν drones κι ένα ελικόπτερο σε Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ως απάντηση για τους μύδρους που του εκτόξευσε ο Μητσοτάκης από το Κογκρέσο (Αντίδραση Ερντογάν στην ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: ”Να αναθεωρήσουμε το ζήτημα της στρατηγικής εταιρικής σχέσης”).

Προφανώς έχει ζοριστεί που άλλαξε η ηγεσία στις ΗΠΑ και δεν του επιτρέπεται πλέον να κάνει ό, τι γουστάρει, όπως έκανε επί Τραμπ.

Δεν ξέρουμε αν με τους ψευτοτσαμπουκάδες, τόσο σε εμάς όσο και στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ, θα καταφέρει στο τέλος να πάρει τα ποθούμενα.

Ήτοι, F-16 και F-35, άρση των κυρώσεων για τους S-400 και την «τιμωρία» Κούρδων και Γκιουλενιστών.

Αυτό που ξέρουμε όμως, είναι ότι για πρώτη φορά από τις «μαύρες» μέρες του ’20, τότε που υποδυόταν τον πειρατή στο Αιγαίο άνευ συνεπειών, είναι ιδιαιτέρως στριμωγμένος.

Με την ελληνική κυβέρνηση να μας εκπλήσσει ευχάριστα, η οποία από εκεί που σε κάθε τουρκική πρόκληση επικαλείτο το Διεθνές Δίκαιο ποιώντας την νήσσαν, επιτέλους όρθωσε ανάστημα και δη μέσα από το Κογκρέσο.

Μάλλον δε… χαράσσει γραμμή πλέον ο Γεραπετρίτης.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα πια παίζει στα ίσια με τον… εκνευρισμένο Ταγίπ, λέγοντάς του Μολών Λαβέ ή Χάγη με όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Το τι θα πράξει, θα φανεί σύντομα.

Οι ψευτομαγκιές του πάντως στην Αλεξανδρούπολη, όπου βρίσκεται η περιβόητη αμερικανική βάση, δείχνουν ότι κινούνται στο πλαίσιο του γνωστού του ανατολίτικου παζαριού.

Κι όταν πάρει από τους Αμερικανούς κάτι από αυτά που ζητάει, κατευθείαν θα γίνει γατάκι συναινώντας αφενός στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, και συνεχίζοντας αφετέρου τα τσαλιμάκια στο Αιγαίο βαυκαλιζόμενος ότι θα υλοποιήσει τις επεκτατικές του ονειρώξεις.

Μέχρι τότε, λοιπόν, Κουμπάρε, προσοχή στα καλσόν…!!!


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου