Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Συνάντηση Θωμά Μπέγκα με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων



Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ιωαννίνων είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων στην μετά την πανδημία εποχή.

Από τη μεριά του ο κ. Μπέγκας διατύπωσε με σαφήνεια τις θέσεις της παράταξης πως σε εξειδικευμένα ζητήματα, όπως ο τουρισμός, ο δήμος Ιωαννιτών, ως πολιτικός φορέας, οφείλει να αποτελεί την ομπρέλα ώστε να προσδίδει το ανάλογο κύρος στις όποιες ενέργειες προβολής.

Η στρατηγική και η δουλειά στο πεδίο όμως θα πρέπει να είναι προϊόν συνεργασίας με τους επιμελητηριακούς και επαγγελματικούς φορείς που εξειδικεύονται στο αντικείμενο με τη βοήθεια τεχνοκρατών.

Αναφορικά με την επιχειρησιακή αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων συμφωνήθηκε ότι άμεση προτεραιότητα αποτελεί η διασύνδεσή του με την Γερμανία, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου ο κ. Μπέγκας πρότεινε την άμεση επίσημη αλληλογραφία της Ένωσης, με τον υπουργό μεταφορών της Κύπρου και σπουδαίο φίλο των Ιωαννίνων, πρώην δήμαρχο Αγ. Νάπας (αδελφοποιημένος δήμος με τα Ιωάννινα), κύριο Γιάννη Καρούσο, με στόχο την βοήθεια εκ μέρους του για την επανασύνδεση των Ιωαννίνων με την Μεγαλόνησο, την οποία το Δ.Σ. έκαναν άμεσα αποδεκτή.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ανάγκη πλήρους διερεύνησης των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την προσέλκυση εταιριών χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων καθώς και η άσκηση πιέσεων προς το κεντρικό κράτος για την ολοκλήρωση του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, τονίζοντας τη σημασία του ως διευρωπαϊκού άξονα κι όχι ενός δρόμου εθνικής εμβέλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου