Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Απειλούν να κόψουν το ρεύμα και σε σχολεία...



Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και επιχειρήσεις με τους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα καταφθάνουν... συνεχώς.. ειδοποιητήρια διακοπών ηλεκτροδότησης για ανεξόφλητους λογαριασμούς, έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό τους αρμόδιους η δημοτική αρχή.
Χθες όμως, ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος έκανε γνωστό ότι στο στόχαστρο μπήκαν και τα σχολικά κτίρια, αφού στα χέρια της δημοτικής αρχής έφθασαν δύο ειδοποιητήρια διακοπών ρεύματος για σχολεία της πόλης, σε μια εποχή μάλιστα που οι κρατικές χρηματοδοτήσεις για τα σχολεία είναι μειωμένες και πολλές φορές δεν φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς. Πρόκειται για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και το 26ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.


«Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης, αφού εφάρμοσαν μια απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική σε βάρος των καταναλωτών, καλώντας τους να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, κλιμακώνουν την επίθεσή τους, απειλώντας με διακοπές ρεύματος όσους δεν “συμμορφώνονται στις υποδείξεις”» τονίζει ο Χρ. Βρεττάκος και υποστηρίζει ότι «η εκβιαστική αντιμετώπιση της ΔΕΗ δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν θα ανεχτούμε τη λογική που οδηγεί σε τέτοιου είδους απειλητικά έγγραφα».


Η δημοτική αρχή δηλώνει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της σε όσες και όσους αδυνατούν να καλύψουν το παράλογο κόστος των λογαριασμών ηλεκτροδότησης και σημειώνει πως αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το ρεύμα με την έναρξη της λειτουργίας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, από τον Νοέμβριο του 2020, έπαψε να λογίζεται ως κοινωνικό αγαθό και μετατράπηκε σε χρηματιστηριακό προϊόν. «Εμείς λοιπόν προειδοποιούμε με τη σειρά μας: αν θέλουν ας τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα από δημόσιο σχολικό κτίριο και τότε θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει», προειδοποιεί.


Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, η βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη είχε στείλει στους αρμόδιους υπουργούς τούς υπέρογκους λογαριασμούς ΔΕΗ του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου, επισυνάπτοντας και τη σχετική επιστολή του διευθυντή του σχολείου, Γ. Μακρίδη, που εξηγούσε πώς υπερδιπλασιάστηκε το ενεργειακό κόστος της μονάδας, χωρίς να έχει τροποποιηθεί η κατανάλωση ρεύματος...


Χριστίνα Παπασταθοπούλου


Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου