Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Στη Σαγκάη οι αρχές τοποθέτησαν περίφραξη γύρω από τα κτίρια για να εμποδίσει τους κατοίκους να βγούν έξω, ακόμα κι αν δεν έχουν COVID…




Η κινεζική κυβέρνηση εμποδίζει τους κατοίκους της Σαγκάης να βγούν ακόμα κι αν δεν έχουν COVID, χτίζοντας πράσινα κλουβιά γύρω από τα σπίτια τους. Οι Κινέζοι πολίτες κυριολεκτικά κρατούνται αιχμάλωτοι στα σπίτια τους!

Οι κάτοικοι της Σαγκάης ξύπνησαν και βρήκαν πράσινη περίφραξη που οι αρχές κατασκέυασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να περιορίσουν την κίνηση των ανθρώπων. Η αστυνομία με λευκές στολές hazmat επιτηρεί συγκεκριμένες περιοχές που υποτίθεται έχουν τα περισσότερα κρούσματα. Οι άνθρωποι στη Σαγκάη έχουν φτάσει στα όριά τους με αποκορύφωμα αυτό το απροειδοποίητο συμβαν, καθώς τα μωρά και τα μικρά παιδιά έχουν χωριστεί από τους γονείς τους υπό τους ισχύοντες περιορισμούς.



«Υπάρχει ένας μακρύς διάδρομος στο συγκρότημα κατοικιών μας, και μέσα στον μακρύ διάδρομο έστησαν έναν άλλο πράσινο φράχτη πριν από τρεις ημέρες. Κανείς δεν μας είπε τον λόγο που εγκαταστάθηκε», είπε ένας άνδρας στο BBC, ζητώντας την ανωνυμία του.

«Κανείς δεν μπορεί να βγει έξω. Νιώθω ανήμπορος. Δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει το lockdown, δε μας κρατούν ενήμερους».

«Τι γίνεται αν ξεσπάσει φωτιά; Δεν νομίζω ότι κανείς που είναι στα καλά του μπορεί να σφραγίσει τα σπίτια των ανθρώπων».



Οι δυστοπικοί κανονισμοί της Σαγκάης αποτελούν μέρος της πολιτικής της Κίνας κατά του μηδενικού Covid, η οποία στοχεύει στην πλήρη εξάλειψη του ιού. Παρά το ότι δείχνει να έχει αποτύχει, οι αρχές δεν θέλουν να σταματήσουν.

Στην αρχή, ο αριθμός κρουσμάτων Covid στη Κίνα ήταν σχετικά χαμηλός, αλλά ο αριθμός αυτός έχει αρχίσει να αυξάνεται, κάτι που δείχνει πως τα αυστηρά lockdown δεν αποδίδουν.

Πηγή Greatgameindia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου