Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ντράγκι: Οι περισσότεροι εισαγωγείς αερίου έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια με την Gazprom




Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Μάριο Ντράγκι σχετικά την απαίτηση της Μόσχας να πληρώσουν οι ευρωπαίοι για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε σίγουρος ότι το γεγονός αυτό, δεν θα οδηγήσει σε διακοπή του..εφοδιασμού, σύμφωνα με το Reuters.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προειδοποιήσει ότι η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Ρωσίας, ενδέχεται να παραβιάσει τις κυρώσεις της ΕΕ.

Ωστόσο, ο Ντράγκι έκανε λόγο για μια «γκρίζα ζώνη», χωρίς επίσημη απόφαση για το θέμα.

«Δεν υπάρχει επίσημη δήλωση για το τι σημαίνει παραβίαση κυρώσεων, κανείς δεν είπε ποτέ τίποτα για το αν οι πληρωμές σε ρούβλια παραβιάζουν τις κυρώσεις ή όχι, πώς οργανώνονται αυτές οι πληρωμές, επομένως είναι ξεκάθαρα μια γκρίζα ζώνη», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε πως πιστεύει ότι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στη Γερμανία είχε ήδη πληρώσει σε ρούβλια, αποφεύγοντας να κατονομάσει την εταιρεία στην οποία αναφερόταν.

«Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς φυσικού αερίου έχουν ήδη ανοίξει τους λογαριασμούς τους σε ρούβλια με την Gazprom», πρόσθεσε ο Ντράγκι, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σημειώνεται, ότι Η Ιταλία προμηθεύτηκε από τη Ρωσία το 40% φυσικού αερίου της πέρυσι και τώρα αναζητά επειγόντως εναλλακτικούς προμηθευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου