Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ποδοσφαιρικός κανιβαλισμός και τιμωρία...



Η ΟΥΕΦΑ κλείνει μια πόρτα –την πόρτα της ευρωπαϊκής διαιτησίας από τα πάνω ράφια– στο ελληνικό ποδόσφαιρο του ζόφου, της βίας, του παρασκηνίου, της ντροπής και τις ατέλειωτης, συντονισμένης κλάψας για τους διαιτητές, όποιοι και... να είναι.

Γεγονότα σαν και αυτά που έγιναν στο Καραϊσκάκη σε βάρος ενός εκ των κορυφαίων διαιτητών της Ευρώπης –του Ιταλού Μάσα– είναι άγνωστα στην ποδοσφαιρική Δύση. Αλλά εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι Δύση. Εδώ είναι ο πάτος της Ευρώπης, που συχνά τον παραβιάζουμε για να πάμε πιο κάτω.

Και όχι μόνο με αίσχη σαν και αυτά του Φαλήρου. Μαγκιές, απειλές, εισβολές παραγόντων στα αποδυτήρια των διαιτητών έχουν γίνει και σε άλλα ελληνικά γήπεδα. Και θα γίνονται πάντα όσο ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός των Ελλήνων θα ζει στα σπήλαια..

Η ΟΥΕΦΑ δεν επιτρέπει πλέον να έρχονται στην Ελλάδα διαιτητές επιπέδου elit και Α΄ κατηγορίας. «Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των αξιωματούχων των αγώνων μας, οι οποίοι πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες εχθρικές και επικίνδυνες καταστάσεις» γράφει ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, στην επιστολή του στον «αγαπητό Παναγιώτη», όπως τον αποκαλεί, στον πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Τώρα ας τα βγάλουμε πέρα μόνοι με τον ποδοσφαιρικό μας κανιβαλισμό. Με Βαλκάνιους ή όποιους άλλους πέμπτης κλάσης διαιτητές. Και ας σέρνουμε την κακοφημία μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπου, λογικά, οι διαιτητές θα μας αντιμετωπίζουν σαν τους μεγαλύτερους ταραξίες –δυστυχώς όχι μόνο σε οπαδικό επίπεδο, αλλά και σε παραγοντικό...


harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου