Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων



Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενο από τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Αλμπάνη Τριαντάφυλλο, Μακή Κωστούλα και Σουλελέ Αγλαϊα-Λίλα, με τον συντονιστή της ΟΜ Υγείας Λάμπρο Παπανδρέου και μέλη της ΟΜ Υγείας επισκέφτηκαν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Τα μέλη του κλιμακίου διαπίστωσαν για ακόμη μια φορά την τραγική υποστελέχωση ιδιαίτερα στην Νοσηλευτική και τεχνική υπηρεσία, την εντατικοποίηση της εργασίας και τον μεγάλο χρόνο αναμονής για εξετάσεις και ραντεβού, την εργαλειοποίηση του ρόλου των Ιατρών καθώς μετακινούνται αναγκαστικά σε άλλες δομές δημιουργώντας προβλήματα λειτουργίας στις κλινικές από τις οποίες προέρχονται, και το έλλειμα σε αξιοκρατία και ισονομία ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Κοινή διαπίστωση από τους εργαζόμενους είναι ότι η υπερσυγκέντρωση υπηρεσιών στο νοσοκομείο από το έλλειμα σε πρωτοβάθμιες και άλλες δομές, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση δημιουργούν ένα δυσμενές περιβάλλον τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πολίτες της πόλης.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, αύξηση της χρηματοδότησης σταδιακά στο 7,5% του ΑΕΠ με στήριξη του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, γενναίες αυξήσεις στο Ιατρικό και Υγειονομικό προσωπικό και ένταξη στα ΒΑΕ, διώξιμο των εργολάβων και παύση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στα νοσοκομεία, και ένα νέο μοντέλο διοίκησης με κοινωνική συμμετοχή, απαντά στην αγωνία των εργαζομένων και των πολιτών της χώρας και συμβάλει στην άρση των υγειονομικών ανισοτήτων. Η επανασύσταση Υγειονομικής περιφέρειες στην Ήπειρο θα συμβάλει επιπλέον στην καλύτερη διοικητική και οργανωτική κάλυψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας που πλήττονται ανηλεώς από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και δεσμεύεται απέναντι στην πλήρη αποδιοργάνωση του ΕΣΥ για Δικαιοσύνη στην Υγεία, με ισχυρό ΕΣΥ και εξάλειψη των υγειονομικών ανισοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου