Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Τουρκικές εκλογές: Η αντιπολίτευση ανησυχεί για νοθεία λίγο πριν τις κάλπες Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την ακεραιότητα των εκλογών από την αντιπολίτευση



Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία. Όμως, μεταξύ των στελεχών της αντιπολίτευσης και των αναλυτών αυξάνεται ο φόβος ότι ο Ερντογάν και οι υποστηρικτές του θα καταφύγουν στη βία για να εκφοβίσουν τους ψηφοφόρους και να αμφισβητήσουν τις εκλογές σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι υπέρ του νυν προέδρου, αναφέρει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της βρετανικής εφημερίδας «The Independent».
Η τουρκική αντιπολίτευση, οι διεθνείς εταίροι και σύμμαχοι της Τουρκίας, ακόμη και όσοι βρίσκονται στο στρατόπεδο του προέδρου, πρέπει λάβουν υπόψη αυτό το ενδεχόμενο και να προσπαθήσουν για ειρηνικές και ομαλές εκλογές.

Ο Ερντογάν, ένας αριστοτέχνης πολιτικός που γνωρίζει να κερδίζει εκλογές, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Έχει διοχετεύσει δημόσια κονδύλια σε διάφορα έργα που εγκαινιάζει καθημερινά, όπως το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας καθώς και το πρώτο πυρηνικό αντιδραστήρα της Τουρκίας, στο Ακούγιου, αναφέρει ο Βρετανός συντάκτης.

Ενδεικτικές, άλλωστε, είναι και οι δηλώσεις του Ογκούζ Καάν Σαλίτσι, αναπληρωτή αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP). Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την ακεραιότητα των εκλογών, περιλαμβανομένων πιθανών τεχνικών προβλημάτων στη διάρκεια της ψηφοφορίας ή της καταμέτρησης των ψήφων κατά την ημέρα των εκλογών, είπε ο Σαλίτσι.





defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου