Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Eβαλαν μέσα σε κάθε σπίτι την Τεχνητή Νοημοσύνη!!! Δείτε πως



Η βελτιωμένη αναζήτηση ChatGPT του Bing με το πάτημα ενός κουμπιού: Αφού το έκαναν τόσο εύκολο, να έχει ο καθένας πρόσβαση, άμεσα από τον υπολογιστή του, να μιλήσει με την τεχνητή νοημοσύνη, ελάχιστοι θα αντισταθούν στον πειρασμό να τις θέσουν ερωτήσεις και να τη χρησιμοποιήσουν για αναζήτηση είτε απλά για να συνομιλήσουν μαζί της.

Είτε έτοιμο είτε όχι, το Bing-plus-ChatGPT είναι πλέον το πιο προσιτό AI Chatbot στον κόσμο. Το πρόγραμμα περιήγησης Edge έχει επίσης AI τώρα.

Η Microsoft άνοιξε τη μηχανή αναζήτησής της που υποστηρίζεται από ChatGPT στο κοινό την Πέμπτη, αφαιρώντας τη λίστα αναμονής και παρέχοντας επίσης δωρεάν πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Edge με δυνατότητα AI.

Η κίνηση αυτή καθιστά τη Microsoft την πρώτη εταιρεία με σημαντική, ελεύθερα προσβάσιμη μηχανή αναζήτησης AI, μια αλλαγή που θα μπορούσε να έχει δραματικό αντίκτυπο στο μέλλον του Ιστού. Ο μεγαλύτερος τεχνολογικός γίγαντας ενίσχυσε επίσης τις δυνατότητες της συνομιλίας του Bing, με χαρακτηριστικά όπως ένα ιστορικό συνομιλιών που επιτρέπει στο AI να θυμάται τις προηγούμενες συνομιλίες σας και ένα εύχρηστο εργαλείο συνομιλίας Bing στην πλαϊνή γραμμή του Edge.

«Σήμερα, είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι ότι μεταβαίνουμε στην επόμενη γενιά Bing και Edge με τεχνητή νοημοσύνη για να μεταμορφώσουμε τη μεγαλύτερη κατηγορία λογισμικού στον κόσμο – την αναζήτηση – επεκτείνοντας σημαντικά το όραμα και τις δυνατότητες που θεωρούμε ως Copilot σας για το Web», δήλωσε ο Yusuf Mehdi, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ καταναλωτών στη Microsoft, σε μια ανάρτηση στο blog.

Χωρίς λίστα αναμονής

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει μια μακρά λίστα αλλαγών. Το νέο Bing δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά η μηχανή αναζήτησης AI και τα σχετικά εργαλεία της βρίσκονται πλέον σε «ανοικτή προεπισκόπηση» και είναι διαθέσιμα στο κοινό χωρίς λίστα αναμονής. Η Microsoft λέει ότι τα αποτελέσματα συνομιλίας και αναζήτησης του Bing θα περιλαμβάνουν επίσης περισσότερα οπτικά στοιχεία, όπως γραφήματα , αντί να περιορίζουν τις απαντήσεις στο κείμενο. Η εταιρεία επέκτεινε επίσης το Bing Image Generator, ένα χαρακτηριστικό παρόμοιο με το DALL-E ενσωματωμένο στη συνομιλία Bing, για να λειτουργεί με περισσότερες από 100 γλώσσες.

Η Microsoft εργάζεται για να μεταφέρει το chatbot της από ένα απομονωμένο προϊόν σε κάτι ενσωματωμένο στον ευρύτερο ιστό. Ως μέρος της ανακοίνωσης της Πέμπτης, η εταιρεία είπε ότι θα εισαγάγει σύντομα μια νέα λειτουργία «δράσεων» για το Bing και το Edge που επιτρέπει σε εξωτερικούς προγραμματιστές να δημιουργήσουν λειτουργίες πάνω από το Bing. Η Microsoft λέει ότι αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να ολοκληρώσουν περισσότερες εργασίες χωρίς να πλοηγηθούν σε μια νέα σελίδα στο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού. Για παράδειγμα, η Bing μπορεί να προτείνει ένα εστιατόριο και στη συνέχεια να σας προτείνει να σας κάνει κράτηση στο OpenTable, σύμφωνα με την εταιρεία.

Φυσικά, αυτό είναι ένα επαγγελματικό παιχνίδι και μέρος της στρατηγικής της εταιρείας είναι η ενσωμάτωση νέων χρηστών αναγκάζοντάς σας να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Microsoft πριν αποκτήσετε πρόσβαση στις νέες δυνατότητες του Bing και του Edge. Το Bing ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες τον Μάρτιο.

Το πιο σημαντικό μέρος της ανακοίνωσης της Microsoft είναι το απλό γεγονός ότι κάνει τα chatbots εύκολα προσβάσιμα. Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο εμπόδιο που σταματούσε τη μαζική υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει απλή διεπαφή χρήστη.

Δεν έχουν κάνει ακόμα άμεση την πρόσβαση στο ChatGPT του OpenAI

Το ChatGPT του OpenAI είναι δωρεάν για χρήση, αλλά δεν υπάρχει επίσημη εφαρμογή και φαίνεται ότι η εταιρεία το θέλει έτσι. Το πραγματικό εργαλείο ChatGPT δεν είναι καν το πρώτο αποτέλεσμα που προκύπτει όταν κάνετε Google ChatGPT—είναι μια ανάρτηση ιστολογίου OpenAI που παρουσιάζει το ChatGPT—κάτι που το OpenAI θα μπορούσε να διορθώσει μέσα σε ένα απόγευμα, αν το ήθελε. Αυτό είναι πιθανό επειδή η εταιρεία δεν βλέπει το ChatGPT να έχει οριστικοποιηθεί και περιμένει την τέλεια στιγμή για να κυκλοφορήσει ένα πραγματικά εργαλείο που απευθύνεται στους καταναλωτές. Αλλά όπου το OpenAI κινείται αργά, εμπλέκεται μια συνεργασία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Microsoft , μια εταιρεία που προχωρά όσο το δυνατόν γρηγορότερα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου