Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Nέο μακελειό στη Σερβία με 8 νεκρούς: 21χρονος μετά από τσακωμό πήρε καλάσνικοφ και έσπειρε τον θάνατο!




Νέο αιματοκύλισμα, με οκτώ νεκρούς σημειώθηκε στην Σερβία, περίπου 46 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, μερικές ώρες μετά το μακελειό σε σχολείο.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν, στη δεύτερη μαζική επίθεση στη χώρα, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ. 21χρονος άνοιξε πυρ μετά από τσακωμό πήρε καλάσνικοφ και έσπειρε τον όλεθρο. Όπως αναφέρεται, ο Ούρος είχε ένα καυγά με φίλους σε μια αυλή σχολείου όπου βρίσκονταν στο χωριό Ντούμπονα. Πήγε λοιπόν σπίτι του, πήρε ένα καλάσνικοφ, επέστρεψε και από το αυτοκίνητο άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώτος νεκρός ήταν ένας αστυνομικός που προσπάθησε να τον σταματήσει. Στη συνέχεια πήγε στο χωριό Σέπσιν και στο Μάλο Όρασγε, όπου συνέχισε να σπέρνει τον όλεθρο. Aνάμεσα στα θύματα και τους τραυματίες υπάρχουν παιδιά. Η αστυνομία αναζητά έναν 21χρονο ύποπτο, σύμφωνα με το RTS, τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας.



Όλα δείχνουν ότι αρχικά εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς, όμως στη συνέχεια αρνήθηκε να παραδοθεί και ξεκίνησε να ρίχνει πυρά με αστυνομικούς. Ο ένοπλος χρησιμοποίησε ένα αυτόματο όπλο από ένα κινούμενο όχημα κοντά στο Μλάντενοβατς, μια πόλη νότια της πρωτεύουσας, και τράπηκε σε φυγή μετά την επίθεση, ανέφερε το RTS.Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς, χαρακτήρισε τον πυροβολισμό «τρομοκρατική ενέργεια». Οι σερβικές αρχές δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με το κίνητρο του πυροβολισμού, σύμφωνα με το N1, ένα σερβικό καλωδιακό ειδησεογραφικό κανάλι. Ο πυροβολισμός σημειώθηκε μερικές μέρες μετά το μακελειό σε σχολείο στο Βελιγράδι όταν ανήλικος μαθητής άνοιξε πύρ σκοτώνοντας οκτώ συμμαθητές του και τον φύλακα του σχολείου.


Όπως γράφουν οι ΝΥΤ, η Σερβία είχε ιστορικά υψηλό επίπεδο κατοχής όπλων σε σύγκριση με άλλες χώρες —λόγω της πρόσφατης ιστορίας των ένοπλων συγκρούσεων και της πολιτιστικής παράδοσης κατοχής όπλων— αλλά δεν είχε υψηλά επίπεδα οπλοκατοχής, σύμφωνα με έκθεση του Οκτώβρη του 2022 από τη Φλαμανδική Ινστιτούτο Ειρήνης , μια ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα.




fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου