Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος «εξαφανίστηκε» από την υπηρεσία -Ελέγχεται από το ΣΔΟΕ



Μια περίεργη «εξαφάνιση» έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην Περιφέρεια Ηπείρου. Υπάλληλος που κατέχει κομβική θέση στην Περιφέρεια έχει γίνει άφαντη και φαίνεται να έχει παραιτηθεί “μυστικά” στον περιφερειάρχη, ο οποίος δεν έχει προς το παρόν απαντήσει στο αίτημα παραίτησής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω υπάλληλος φέρεται να εμπλέκεται με εργολάβους, ενώ το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει σε σχετικό έλεγχο μετά από καταγγελία στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Η συγκεκριμένη υπάλληλος, φυσικά με την συγκατάθεση των προϊσταμένων της, έστελνε προσκλήσεις για αναθέσεις έργων, όχι μόνο σε συγκεκριμένους ντόπιους εργολάβους αλλά και σε εργολάβο από την… Ικαρία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν ανακαλύψει ακίνητα και χρήματα και η έρευνα προχωρά πιο βαθιά, καθώς δεν μπορεί αν ισχύουν τελικά όλα αυτά, να τα έχει κάνει μόνη της μία υπάλληλος, χωρίς την συμμετοχή… ανωτέρων κλιμακίων. Μάλιστα η συγκεκριμένη πλέον δεν εμφανίζεται κάθε μέρα στη δουλειά της και παίρνει συνεχώς άδειες και αναρρωτικές.

Επίσης, όπως αναφέρει ο Τύπος της Ηπείρου, είναι πολλές οι καταγγελίες στην ευρύτερη περιοχή από εργολάβους για κύκλωμα αναθέσεων το οποίο ακυρώνει κάθε ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών να μένει έξω από τα έργα, ώστε να ωφελούνται πάντα “τα δικά μας παιδιά”, γεγονός που προβληματίζει ιδιαιτέρως και γεννά πολλά ερωτηματικά.

Για παράδειγμα, σε συγκεκριμένο έργο με θέμα για την αντιστήριξη πρανών στην επαρχιακή οδό Άρτας – Καρδίτσας μετά από πλημμύρες, ενώ προσκλήθηκαν, όπως είναι φυσικό, ντόπιοι εργολάβοι, προσκλήθηκε και εργολάβος από την… Ικαρία, όπως προαναφέραμε.

Για ποιον λόγο η τότε Προϊσταμένη, απευθύνθηκε στην Ικαρία για να βρει εργολάβο για έργα σε έναν επαρχιακό δρόμο στην Άρτα; Ήταν πρωτοβουλία της ίδιας, ήταν παρότρυνση του Προϊσταμένου της, δηλαδή του περιφερειάρχη, ή συμβαίνει κάτι άλλο; Να σημειωθεί ότι, υπάρχουν και δύο ντόπιοι εργολάβοι που εμφανίζονται συνεχώς στις προσκλήσεις της Περιφέρειας και αναλαμβάνουν έργα. Εκείνο όμως που δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά είναι ο εργολάβος από την Ικαρία!

Αυτά και άλλα πολλά “περίεργα” διαδραματίζονται στην Ήπειρο και θα πρέπει επιτέλους να διερευνηθούν!

aftodioikisi.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου