Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Για τις business όλα γίνονται!



Στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών εισάγεται ως θέμα η «Έγκριση μελέτης εφαρμογής φωτισμού οδικών τμημάτων περιοχής παρέμβασης της Α ́ Φάσηςεγκαταστάσεων («Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος καιτων υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών»)

Το θέμα αφορά στην έγκριση μιας από τις μελέτες της σύμβασης ενεργειακής αναβάθμισης (ΣΔΙΤ) για τα ledτης πόλης των Ιωαννίνων. Όπως σε όλες τις συμβάσεις ΣΔΙΤ, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, ο Δήμος Ιωαννιτών οφείλει να συγκροτήσει μια επιτροπή παρακολούθησης της συγκεκριμένης ΣΔΙΤ. Αντί για αυτό όμως, ο πρόεδρος μιας άσχετης επιτροπής (της επιτροπής συμβάσεων παροχής υπηρεσιών άνω των 60.000€) διαβίβασε το φάκελο των led στον ανεξάρτητο ελεγκτή της σύμβασης .

Ο ανεξάρτητος ελεγκτής της ΣΔΙΤ για τα led, δεν έλεγξε καν το γεγονός ότι ο φάκελος δεν προέρχεται από την επιτροπή παρακολούθησης του ΣΔΙΤ ως όφειλε, άγνωστο αν τον απασχόλησε το γεγονός ότι η εν λόγω επιτροπή δεν έχει καν συσταθεί και ενέκρινε το φάκελο.

Ο πρόεδρος της άσχετης επιτροπής, αφού πρώτα επιτέλεσε το…. «εργο» τουώστε να εμφανιστεί η έγκριση του ανεξάρτητου ελεγκτή, μετά θυμήθηκε ότι το έργο της επιτροπής του δεν είναι η έγκριση μελετών και το στέλνει στην οικονομική επιτροπή να επιτελέσει το ρόλο του «πλυντηρίου» και να νομιμοποιήσει τη διαδικασία .

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι όταν πρόκειται για τις businessεκατομμύριών στις πλάτες του λαού, το κράτος βρίσκει τρόπο να νομιμοποιήσει τα πάντα.

Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα στη ληστρική σύμβαση ΣΔΙΤ των 19,2 εκ., που ούτως ή άλλως δίνει γη και ύδωρ στην ΤΕΡΝΑ για την αλλαγή των λαμπτήρων της πόλης και την ιδιωτικοποίηση της συντήρησης του οδοφωτισμού για 12 χρόνια η οποία θα επιβαρύνει δυσβάσταχτα τους Γιαννιώτες μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Γιάννενα 13 Νοεμβρίου 2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου