Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

«Είναι ώρα για κυρώσεις κατά του Ισραήλ», είπε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Βελγίου De Sutter «Ως πότε θα κάνουμε πως δεν βλέπουμε;».



Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Βελγίου Petra De Sutter, είπε στη φλαμανδική εφημερίδα Het Nieuwsblad ότι τα κράτοι μέλη της ΕΕ πρέπει να λάβουν μέτρα και να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ λόγω των βομβαρδισμών αμάχων στη Γάζα.

«Ως πότε θα κάνουμε πως δεν βλέπουμε ενώ παιδιά σκοτώνονται καθημερινά στη Γάζα», είπε η De Sutter. «Είναι ώρα για κυρώσεις κατά του Ισραήλ. Η βροχή από βόμβες είναι απάνθρωπη. Είναι σαφές ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για τις διεθνείς απαιτήσεις για κατάπαυση του πυρός». 
Πρώτα και κύρια, η Βελγίδα αξιωματούχος απαιτεί την άμεση αναστολή της συμφωνίας σύνδεσης της ΕΕ με το Ισραήλ. Επιπλέον, δήλωσε ότι «οι πολιτικοί και οι στρατιώτες που είναι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου» πρέπει να λογοδοτήσουν.

«Πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για τους βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία και προσφυγικούς καταυλισμούς. Αυτή είναι η πολεμική βία που δεν πρέπει να περάσει», είπε η De Sutter, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να διατεθεί επιπλέον χρηματοδότηση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) στη Χάγη.

Από την άλλη, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι τα κονδύλια που πάνε στα χέρια της Χαμάς έπρεπε να αφαιρεθούν. «Πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση», υποστήριξε η De Sutter. «Ο τρόμος κοστίζει χρήματα και πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις στις εταιρείες και τους ανθρώπους που παρέχουν στη Χαμάς χρήματα. Πρέπει επίσης να επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι πρέπει να απελευθερώσουν τους ομήρους».

Ο Αλεξάντερ Ντε Κρου, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, κατήγγειλε επίσης τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε καταυλισμούς προσφύγων.

Η Zakia Khattabi, υπουργός Περιβάλλοντος του Βελγίου, δέχθηκε πυρά τη Δευτέρα για τα σχόλιά της στα οποία αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τη Χαμάς ως «τρομοκρατική» οργάνωση.

«Η Χαμάς πραγματοποιεί συνεχώς επιθέσεις. Αλλά δεν χρησιμοποιώ τον όρο «τρομοκράτης» γιατί έχει νομική σημασία που δεν γνωρίζω», είπε η Χατάμπι.

Περισσότεροι από 10.500 Παλαιστίνιοι πολίτες έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα, σχεδόν οι μισοί από αυτούς ήταν νέοι.







anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου