Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Το φαρμακευτικό μανιτάρι γανόδερμα (Sanghuang) ως πιθανή θεραπεία για διάφορους καρκίνους



Ο καρκίνος αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση, και παρόλο που ορισμένοι μπορεί να θεραπευτούν με διάφορους παράγοντες, δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την ασθένεια. Καθώς η αναζήτηση για φάρμακα για τον καρκίνο συνεχίζεται, ας εξερευνήσουμε τρεις αξιόλογες αναφορές που αφορούν τη χρήση ενός φαρμακευτικού μανιταριού που ονομάζεται Phellinus linteus (Sanghuang) στη θεραπεία του καρκίνου.

Στην Ελλάδα συνήθως το λέμε Γανόδερμα, αν και υπάρχουν πολλές υποπαραλλαγές Reishi, Phellinus linteus κτλ.. Το καλό με αυτά τα μανιτάρια είναι πως δεν έχουν παρενέργειες και μπορείτε να τα παίρνετε ταυτόχρονα και με άλλες συμβατικές ή μη θεραπείες.

Παρακάτω θα δούμε τρεις περιπτώσεις που είναι αξιοσημείωτες.

Στην Ιαπωνία, ένας 79χρονος άνδρας αναζήτησε ιατρική βοήθεια λόγω ενόχλησης στο άνω μέρος της κοιλιάς και έλαβε διάγνωση καρκίνου του ήπατος συνοδευόμενος από πολλαπλές μεταστάσεις στους πνεύμονες. Δεν υποβλήθηκε σε καμία θεραπεία, αλλά επέλεξε τη θεραπεία μόνος του με το μανιτάρι Sanghuang για ένα μήνα. Έξι μήνες αργότερα, οι όγκοι φάνηκε να έχουν υποχωρήσει πλήρως, παρόλο που ο καρκίνος του ήπατος στο τελευταίο στάδιο θεωρείται συνήθως ανίατος.

Ένας 68χρονος ασθενής με καρκίνο του προστάτη έπασχε από προχωρημένο καρκίνο του προστάτη που είχε αναπτύξει αντίσταση σε θεραπείες, με πολλαπλούς όγκους να εξαπλώνονται στα οστά και την ουροδόχο κύστη του. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν εμφανώς αποτελεσματικές θεραπείες για τον ανθεκτικό στις ορμόνες καρκίνο του προστάτη. Αφού εξάντλησε όλες τις άλλες επιλογές, άρχισε να παίρνει Sanghuang και όπου οι όγκοι σταμάτησαν, και δεν έχει εμφανιστεί υποτροπή καρκίνου από τότε.

Σε άλλη περίπτωση, ένας 65χρονος Κορεάτης διαγνώστηκε με ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (καρκίνος ήπατος), με τα καρκινικά κύτταρα να έχουν κάνει μετάσταση στο μετωπιαίο οστό του. Ο ασθενής αρνήθηκε άλλες συνιστώμενες μεθόδους θεραπείας αλλά, λόγω του πόνου στο μετωπιαίο οστό, επέλεξε την ακτινοθεραπεία και άρχισε να παίρνει το Sanghuang για ενάμιση χρόνο. Τόσο οι όγκοι του ήπατος όσο και του μετωπιαίου οστού υποχώρησαν.

Ο καρκίνος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως… δεν θα αναφερθούμε όμως παραπάνω σε αυτό θέμα, πχ για “turbo καρκίνους” μπορείτε να βρείτε πηγές με την αναζητήση στο site.

Η ανάπτυξη νέων και αποτελεσματικών αντικαρκινικών παραγόντων με ελάχιστες ή καθόλου παρενέργειες είναι υψίστης σημασίας.Το Sanghuang είναι ένα πολύ γνωστό φαρμακευτικό μανιτάρι στις ασιατικές χώρες. Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι κατανάλωναν το Sanghuang από το στόμα ως συμπλήρωμα διατροφής που προάγει την υγεία και ως συμπληρωματική θεραπεία κατά των ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων.

Το Sanghuang περιέχει διάφορα βιοενεργά συστατικά, επιδεικνύοντας αντικαρκινική, αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, ανοσοτροποποιητική και αντιμυκητιακή δράση. Επιπρόσθετα, παρουσιάζει επίσης αντιδιαβητικά, ηπατοπροστατευτικά και νευροπροστατευτικά αποτελέσματα.
Πιθανή αποτελεσματική θεραπεία για αρκετούς τύπους καρκίνου

Πολυάριθμες μελέτες έχουν βρει ότι το Sanghuang παρουσιάζει πιθανές θεραπευτικές επιδράσεις σε διάφορους καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του καρκίνου του πνεύμονα, μέσω πολλαπλών μηχανισμών.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Medicine Research το 2015, οι ερευνητές ανέλυσαν τις επιδράσεις του εκχυλίσματος Sanghuang, συγκεκριμένα των PL-ES και PL-I-ES, σε δέκα διαφορετικούς τύπους ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων. Αυτοί οι τύποι καρκίνου περιελάμβαναν τρεις μορφές μεταστατικού καρκίνου του προστάτη, τον καρκίνο του ήπατος, τον καρκίνο του εγκεφάλου, τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του πνεύμονα, τον καρκίνο του στομάχου, τον καρκίνο των νεφρών και τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης.



Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι τα PL-ES και PL-I-ES παρουσίασαν αντικαρκινικά αποτελέσματα σε πολλαπλά καρκινικά κύτταρα, με το PL-ES να προκαλεί σημαντική μείωση της ανάπτυξης και στους δέκα τύπους καρκινικών κυττάρων εντός 72 ωρών. Οι ερευνητές αποδίδουν αυτή την αντικαρκινική δράση στο οξειδωτικό στρες, το οποίο τελικά οδηγεί σε απόπτωση στα καρκινικά κύτταρα.
1 . Καρκίνος του μαστού

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Cancer έδειξε ότι το εκχύλισμα Sanghuang, μπορεί να αναστείλει τον πολλαπλασιασμό, την επεμβατική συμπεριφορά και την αγγειογένεση επιθετικών ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων του μαστού. Αυτή η αναστολή μπορεί να καταστείλει τις μεταστάσεις του καρκίνου, αυξάνοντας περαιτέρω το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο του μαστού. Αυτό υποδηλώνει ότι το Sanghuang έχει πιθανά θεραπευτικά αποτελέσματα για τον διηθητικό καρκίνο του μαστού.
2. Καρκίνος του προστάτη

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Cancer διαπίστωσε ότι το Sanghuang χρησιμεύει ως ευαισθητοποιητής απόπτωσης για παραδοσιακά φάρμακα χημειοθεραπείας όπως η δοξορουβικίνη στα καρκινικά κύτταρα του προστάτη, αποτρέποντας τη βλάβη στα γύρω φυσιολογικά κύτταρα. Αυτό υποδηλώνει επίσης ότι το Sanghuang, είναι ασφαλής εναλλακτική λύση και έχει τη δυνατότητα να βοηθάει στην θεραπεία μαζί με φάρμακα για το καρκίνο του προστάτη.
3. Καρκίνος του πνεύμονα

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Molecular Carcinogenesis αποκάλυψε επίσης ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις του Sanghuang μπορούν να προκαλέσουν απόπτωση τόσο στα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα ποντικού όσο και στον άνθρωπο, ενώ οι χαμηλές συγκεντρώσεις του Sanghuang οδηγούν σε διακοπή του κυτταρικού κύκλου. Επιπλέον, η χαμηλή δόση Sanghuang μπορεί να συνεργαστεί με το αντικαρκινικό φάρμακο δοξορουβικίνη και να προκαλέσει απόπτωση στα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα.
4. Λευχαιμία

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Chinese Medicine το 2013, διαπιστώθηκε ότι το Hispolon, μια φαινολική ένωση που απομονώθηκε από το Sanghuang, μπορεί να προκαλέσει ενδογενή και εξωγενή μονοπάτια απόπτωσης σε κύτταρα ανθρώπινης λευχαιμίας NB4 in vitro.
5. Μελάνωμα

Ένα άλλο πείραμα σε ζώα έδειξε ότι ο όξινος πολυσακχαρίτης στο Sanghuang, ως ανοσοδιεγέρτης για την καταπολέμηση του καρκίνου, μπορεί να ενεργοποιήσει τις λειτουργίες των μακροφάγων. Επιπλέον, μπορεί να αναστείλει άμεσα την προσκόλληση των καρκινικών κυττάρων και την εισβολή μέσω της εξωκυτταρικής μήτρας, καταστέλλοντας αποτελεσματικά τη μετάσταση των κυττάρων του μελανώματος.
Άλλα οφέλη για την υγεία του Sanghuang

Εκτός από τη θεραπεία του καρκίνου, επιστημονικά στοιχεία επιβεβαίωσαν επίσης τα αντιδιαβητικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα του Sanghuang.
Χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients το 2019 ανέφερε ότι οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο διαβητικού αρουραίου Τύπου 2, διαπίστωσαν ότι η θεραπεία με εκχύλισμα Sanghuang μείωσε αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βελτίωσε την αντίσταση στην ινσουλίνη, καθώς και τα προφίλ λιπιδίων και λιποπρωτεϊνών. Επιπλέον, επέδειξε ισχυρά προστατευτικά αποτελέσματα στο ήπαρ και τα νεφρά.

Η έρευνα έδειξε ότι το εκχύλισμα Sanghuang έχει τη δυνατότητα να χρησιμεύσει ως λειτουργική τροφή για συμπληρωματική θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 που συνοδεύεται από δυσλιπιδαιμία (μη φυσιολογικά επίπεδα λιπιδίων).
Βελτιώστε την Οστεοαρθρίτιδα Γόνατος

Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος είναι η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας, που προκαλείται κυρίως από εκφυλιστική βλάβη στον χόνδρο που μαλακώνει τις αρθρώσεις, οδηγώντας σε πόνο και φλεγμονή. Σε μια κλινική δοκιμή που διεξήχθη στη Νότια Κορέα, 24 ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα γόνατος συμμετείχαν σε θεραπεία με παρατήρηση 8 εβδομάδων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς που έπαιρναν 1.500 mg εκχυλίσματος Sanghuang καθημερινά παρουσίασαν μεγαλύτερη βελτίωση των συμπτωμάτων σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου και δεν αναφέρθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες που να σχετίζονται με το Sanghuang.





Πηγή Epoch Health


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου