Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Αποκάλυψη: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόσφατα μείωσε το όριο ηλικίας καταλογισμού ευθυνών στα 10 έτη – Εκεί βασίστηκε η πρόταση της εισαγγελέως για την «αθώωση» του Μίχου!




Ένα πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη, κατατέθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 για την παραβατικότητα των ανήλικων. Η νέα ρύθμιση μειώνει κατά 2 έτη το όριο ηλικίας καταλογισμού ποινικών ευθυνών σε ανήλικους παραβάτες.

Μέχρι σήμερα, οι πράξεις όσων δεν είχαν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους δεν απασχολούσαν τα ποινικά δικαστήρια αλλά μόνο τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Με τον νέο νόμο τα παιδιά εώς 10 χρονών θα έχουν καταλογισμό ποινικών ευθυνών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον νέο νόμο στα 10 χρόνια (ηλικιακό όριο) θέτει τους ανήλικους δράστες αντιμέτωπους με τις δικές τους ποινικές ευθύνες.
Εκεί βασίστηκε η πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωση του Μίχου στα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Η πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωση του Μίχου στα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, βασίζεται στο νέο νόμο Φλωρίδη, και πως η 12χρονη έχει καταλογισμό ευθυνών.

Αυτό προκύπτει απο το γεγονός ότι ο Μίχος και η παρέα του, εξέδιδαν την 12χρονη απο την ηλικία των 11 ετών, που σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος – εφόσον κρίνει η δικαιοσύνη – γνώριζε πως η 12χρονη εκδιδόταν πριν την γνωρίσει και απλά την διευκόλυνε (…) χωρίς ο ίδιος να έχει προσωπικό όφελος!

Εφόσον είχε κλείσει το ενδέκατο έτος της ζωης της, η 12χρονη έχει την προσωπική ευθύνη αυτοδιάθεσης του σωματός της – Ένας νόμος που ανοίγει το “παράθυρο” στην αποποινικοποίηση της παιδεραστίας.

Ως προς τα αδικήματα που προτάθηκε απαλλαγή απο την εισαγγελία, ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει για την εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή και για το βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών έως ισόβια κάθειρξη.





anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου