Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Συμπληρωματική μήνυση για το έγκλημα των Τεμπών θα καταθέσουν οι συγγενείς των θυμάτων: «Δύο βουλευτές και ένας πρώην περιφερειάρχης δεν θα γλιτώσουν τη φυλακή»!




Συμπληρωματική μήνυση κατά όλων όσων εμπλέκονται στο πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών θα καταθέσουν οι συγγενείς των θυμάτων, ενώπιον του ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Η μήνυση στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων εναντίον των οποίων έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση εδώ και καιρό. Σκοπός είναι η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Καταθέτουμε νέα μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στα Τέμπη. Το πόρισμα της ΝΔ δείχνει πως γνώριζαν τι έχει συμβεί, και προσπαθούσαν να μας παρουσιάσουν ότι όλα είναι ασφαλή», αναφέρει σε ανάρτησή ο εκπρόσωπος του συλλόγου δυστυχήματος Τεμπών Χρήστος Κωνσταντινίδης.

«Δώδεκα μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, ο ανθρώπινος παράγοντας συντρέχει και σήμερα. Είμαστε όλοι εν δυνάμει θύματα, δεν έχει φτιάξει τίποτα. Ίσως ο ανθρώπινος παράγοντας να αφορά τους υψηλά ιστάμενους, αυτούς που διόρισαν όποιους διόρισαν, αυτούς που δεν έφτιαξαν τα συστήματα ασφαλείας».

«Καταθέτουμε συμπληρωματική μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας -που κατόπιν θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών- για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην διατάραξη ασφάλειας. Αφορά κυρίως τα δύο στελέχη της Hellenic Train για την τηλεδιοίκηση που δεν υπήρχε και τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή», σημείωσε.

Δύο βουλευτές και ένας πρώην περιφερειάρχης δεν θα γλιτώνουν τη φυλακή

Ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη -θύμα του εγκλήματος στα Τέμπη- μίλησε σήμερα στο OPEN και ανέφερε όσα έχει βρει ο πραγματογνώμονας.

«Μας ενδιαφέρει αυτοί που γνώριζαν όλα αυτά και πρέπει να καταδικαστούν και για την ασφάλεια στα τρένα και για το λαθρεμπόριο με τα βαγόνια θανάτου. Πλέον η δικαιοσύνη προχωρά μόνο με ενέργειες από συγγενείς. Βοηθούσαμε στην ανάκριση και δεν προχωρούσε. Από τον 10ο μήνα και μετά μπορέσαμε να πάμε στο Κουλούρι. Βρέθηκαν πάρα πολλά στοιχεία. Βρέθηκε DNA, κόκκαλα και το μαύρο κουτί. Επιβεβαιώθηκε ξυλόλιο από το χημείο του κράτους. Έπρεπε κάποιοι να είναι μέσα και έναν χρόνο συζητάμε τα αυτονόητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς έχει συμμετοχή και η Δικαιοσύνη. Ο ένας τα ρίχνει στην Πυροσβεστική ο άλλος στην Αστυνομία. Ο Τριαντόπουλος τα ξέρει όλα και δεν βγαίνει να μας τα πει. Εμείς έχουμε ζητήσει από τον Απρίλιο την κασέτα και ακόμα δεν έχει καθαριστεί.», τόνισε ο πατέρας του θύματος.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπήρχε κι άλλο βαγόνι στην εμπορική αμαξοστοιχία που το απέκρυψαν, ο ίδιος σημειώνει: «Φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει βαγόνι που εκτινάχθηκε, το 4ο βαγόνι της εμπορικής. Αν είχε παράνομο φορτίο θα ήταν δηλωμένο κανονικά; Το υλικό από τις κάμερες στη Θεσσαλονίκη γιατί κρύφθηκε για 15 μέρες;»








anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου