Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Νέα πρόκληση Ζελένσκι: Αποθεώνει τον Ερντογάν και τους …τουρκογενείς!


Δεν χάνει την ευκαιρία να δείχνει την απέχθεια και την αδιαφορία του προς την Ελλάδα και τον ελληνισμό ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, παρά το γεγονός της... επικίνδυνης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.

Ο Ζελένσκι αδιαφορώντας για άλλη μια φορά προκλητικά τόσο για την επίσκεψη Μητσοτάκη, για τις θυσίες των Ελλήνων αλλά και για τον αφανισμό της ελληνικής εθνικής κοινότητας της Ουκρανίας, την οποία είχε θέσει ο ίδιος υπό διωγμό πριν ακόμα την ρωσική εισβολή, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο X έναν ύμνο για τον Ερντογάν και τους τουρκογενείς!

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο Ερντογάν για τις προσπάθειές του να απελευθερώσει τους πολίτες μας από τη ρωσική αιχμαλωσία. Χάρη στη μεσολάβηση της Τουρκίας, έχουμε επιτύχει σημαντικά ανθρωπιστικά αποτελέσματα. Βασιζόμαστε τώρα σε περαιτέρω προσπάθειες.

Σήμερα, υπέβαλα μια λίστα με τους Ουκρανούς πολίτες μας, συμπεριλαμβανομένων των Τατάρων της Κριμαίας, που έχουν καταπιεστεί από τη Ρωσία στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας και κρατούνται σε ρωσικές φυλακές και στρατόπεδα κάτω από εξαιρετικά σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες.

Πρέπει να τους απελευθερώσουμε όλους, τόσο πολεμιστές όσο και πολίτες, αυτούς που αιχμαλωτίστηκαν ενώ υπερασπίζονταν τον λαό τους και εκείνους που υφίστανται τη ρωσική καταστολή απλώς και μόνο εξαιτίας αυτού που είναι — Ουκρανοί, Τάταροι της Κριμαίας, όλοι.

Όπως ο Nariman Dzhelyal, η Lenie Umerova, ο Server Mustafayev και όλοι οι άλλοι παράνομα κρατούμενοι. Κάθε άνθρωπος αξίζει να ζει μια αξιοπρεπή ζωή στο σπίτι του και με ειρήνη!»

Όποιος θεωρεί τον Ερντογάν ως ευεργέτη και αγωνίζεται για τους… Τατάρους της Κριμαίας, μάλλον δεν είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας…




newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου