Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Ν.Μεντβέντεφ: «Δεν θέλαμε να εξοντώσουμε τώρα τον Μητσοτάκη – Αν ήταν αυτός ο στόχος μας θα τον είχαμε πετύχει»!



Σε μια δήλωση προειδοποίηση προέβη ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ν.Μεντβέντεφ σχετικά με την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό χθες στην διάρκεια της επίσκεψης του Κ.Μητσοτάκη στην πόλη καθώς η ρωσική πλευρά δεν αφήνει καμία δήλωση και ενέργεια άλλων ηγετών χωρών να “πέσει κάτω”.
Το αποτέλεσμα είναι για πρώτη φορά στην Ιστορία, Έλληνας πρωθυπουργός να βάλλεται από ξένη δύναμη για αποφάσεις του που συνιστούσαν, βέβαια, κήρυξη πολέμου κατά της δύναμης αυτής, αφού είναι γνωστή η δήλωσή του περί «Κατάστασης πολέμου Ελλάδας-Ρωσίας».

Οι Ρώσοι άλλωστε διαμέσου της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα, είχαν δηλώσει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «θα λογοδοτήσει» για τα όπλα και τα πυρομαχικά που έχει στείλει στην Ουκρανία.

Έτσι σήμερα ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Ν.Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν είχε θέσει ως στόχο της πυραυλικής επίθεσης στην Οδησσό την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι, λέγοντας ότι αν η Ρωσία στόχευε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι, θα την πετύχαινε με την δήλωση να είναι προς όλους τους εμπλεκόμενους.

«Είναι προφανές για τον καθένα: Και το ότι δεν υπήρξε κανένα πλήγμα κατά της αυτοκινητοπομπής στην Οδησσό και το ότι αν ήταν στόχος, θα τον πετυχαίναμε», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram.

Πάντως την θέση ότι στόχος μπορεί να ήταν και ο Κ.Μητσοτάκης δεν απέκλεισε νωρίτερα σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας που είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το χτύπημα με ρωσικό πύραυλο στο λιμάνι της Οδησσού χθες είχε στόχο τις αποστολές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό;…Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή στην αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος Ουκρανός διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN Live.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Κριμαία που δείχνει ότι η απόσταση ήταν τόσο μικρή πυ ίσως δύσκολα θα αποτύγχανε αν η ρωσική πλευρά αυτό ήθελε.

«Χρειάστηκαν λιγότερο από τρία λεπτά για να φθάσει ο πύραυλος στον στόχο, στο σημείο του λιμανιού της Οδησσού», δήλωσε ο Ζόβκβα.

«Εάν είχαμε επαρκή μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να είχε αναχαιτιστεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου