Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΤΩΡΑ καταλαβαίνουν το μέγεθος της ζημιάς...Από την επόμενη κιόλας της ψήφισης του νόμου σχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είχαμε επισημάνει ότι τα προβλήματα για τους βουλευτές που... υπερψήφισαν αυτό το νομοθέτημα δεν τελείωσαν εκεί. Μόλις άρχιζε ο πρόωρος Γολγοθάς τους με εντελώς αβέβαιη μάλιστα την «Ανάσταση»
Και αυτό δεν αφορά απλώς τους 105 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι είπαν "ναι" αλλά και τους συναδέλφους τους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τήρησαν την ίδια στάση. Τους 175 συνολικά ενώ στην …γκρίζα –και πιο «τυχερή» ζώνη- βρίσκονται όσοι είχαν επιλέξει την αποχή.

Αυτό επιβεβαιώνεται ολοένα και πιο πολύ τα τελευταία 24ωρα όχι μόνο μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την τέλεση της θείας λειτουργίας την κυριακή της ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη και όχι στην μητρόπολη Αθηνών, αλλά και με το κλίμα που διαμορφώνεται σε κατά τόπους μητροπόλεις

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να είχε βιαστεί να φέρει στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση το επίμαχο νομοθέτημα θεωρώντας ότι έχει συμφέρον να κλείσει γρήγορα αυτή την εκκρεμότητα αλλά μάλλον ν δεν υπολόγισε σωστά ότι στην πραγματικότητα η συγκυρία ήταν λανθασμένη.

Kι ένας από τους βασικούς λόγους ήταν και είναι ότι μπαίνουμε στην περίοδο του Πάσχα με ό,τι αυτό σημαίνει για την τόνωση του θρησκευτικού συναισθήματος και την ενδυνάμωση της σχέσης των απλών ανθρώπων με την εκκλησία

Όλο αυτό συνδυάζεται όπως προκύπτει και με ένα ακόμα λάθος από πλευράς του κυβερνητικού επιτελείου. Υπολόγιζαν συγκεκριμένα ότι κυλώντας ο καιρός θα απορροφηθούν σταδιακά οι αντιδράσεις μέσα στην κοινωνία και ότι το θέμα θα φύγει από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας

Όπως διαπιστώνουν και οι ίδιοι τώρα όμως η πληγή που άνοιξε είμαι μεγάλη και πάντως μεγαλύτερη από όσο αρχικά εκτιμούσαν.

Και το διαπιστώνουν αυτό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της στήλης από τις εσωτερικές μετρήσεις που γίνονται για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Τα ευρήματα που συγκεντρώνονται όλο αυτό το διάστημα δείχνουν ότι σε ορισμένες περιοχές η ζημιά που παθαίνει η ΝΔ είναι πολύ μεγάλη και ανήκεστος. Ειδικότερα στους νομούς της βόρειας Ελλάδας η πληγή καταγράφεται χαίνουσα.

Αναλυτές και δημοσκόποι σημειώνουν μάλιστα ότι τηρουμένων των αναλογιών η ΝΔ υφίσταται στην βόρεια Ελλάδα ο,τι είχε πάθει και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το πώς αποτυπώθηκε στις κάλπες των περιοχών η ζημιά αυτή το καλοκαίρι του 2019 για την τότε κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αποτελεί κάτι που τώρα μετατρέπεται σε εφιάλτη για την σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εν όψει του Ιουνίου…
o κοριος


press-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου