Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

John Paulson: Ο μεγαλομέτοχος της Πειραιώς και της Alpha Bank, χορηγός του Τραμπ και υποψήφιος υπουργός Οικονομικών



Καμπάνια για τη συγκέντρωση κεφαλαίων υπέρ της υποψηφιότητας – και των αυξημένων υποχρεώσεων λόγω των πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων – του Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιήσει στις 6 Απριλίου στη Φλόριντα ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank, John Paulson.

Ο δισεκατομμυριούχος, με επενδύσεις και στην ελληνική αγορά, John Paulson, ο οποίος έγινε γνωστός το 2007, ποντάροντας στην κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς ενυπόθηκων δανείων και της αγοράς ακινήτων, θα είναι πρόεδρος της σχετικής εκδήλωσης, έχοντας στο πλευρό του τον Robert Bigelow, επενδυτή ακινήτων που ήταν ο μεγαλύτερος δωρητής στην προεδρική εκστρατεία του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis και τον βαρόνος του σχιστόλιθου Harold Hamm.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξω τον Πρόεδρο Trump στις προσπάθειές του για επανεκλογή», ανέφερε ο Paulson και πρόσθεσε: «Οι πολιτικές του για την οικονομία, την ενέργεια, τη μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική θα είναι πολύ ωφέλιμες για τη χώρα».

Σύμφωνα με τους Financial Times, στην εκδήλωση θα υπάρχουν δύο κατηγορίες δωρητών προς τον Ντόναλντ Τράμπ. Αυτούς που θα δώσουν 814.600 δολάρια ανά άτομο και μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι του Ντόναλντ Τραμπ και εκείνους που θα δώσουν τουλάχιστον 250.000 δολάρια.

Και οι δύο θα μπορούν να φωτογραφηθούν με τον Τραμπ σε «εξατομικευμένο τραπέζι σαλονιού», όπως αναφέρει η πρόσκληση.

Ο Paulson γνωρίζει τον Τραμπ για περίπου 15 χρόνια και υπηρέτησε στην ομάδα οικονομικής πολιτικής του το 2016, ενώ τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι είναι πιθανός υποψήφιος να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών εφόσον ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, τον προσεχή Νοέμβριο.




ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου