Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Περιφερειακής της Επιτροπής




Η πολύχρονη προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, αρχικά για την απόκτηση της χρήσης του πρώην στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια για την έκδοση των απαραίτητων αδειών και κυρίως των γνωμοδοτήσεων από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε με επιστέγασμα τη σημερινή απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής να εγκρίνει τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής Διοικητηρίου της Π.Ε. Πρέβεζας, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε € 2.364.160,39.
«Είναι ένα έργο που ταλαιπώρησε πολύ την Π.Ε. Πρέβεζας, ένα έργο που πέρασε από 40 κύματα», ανέφερε- ανάμεσα στα άλλα- ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εξηγώντας ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν στην έγκριση των μελετών που έπρεπε να δοθούν από το Κ.Α.Σ.. Πρόσθεσε επίσης ότι η Περιφέρεια Ηπείρου διέθεσε περισσότερες από 200.000 ευρώ προκειμένου να απομακρυνθεί ο αμίαντος από τα κτίρια του πρώην στρατοπέδου.

Παράλληλα με τις διαδικασίες για το Διοικητήριο της Π.Ε. Πρέβεζας προχωρούν και οι αντίστοιχες για το Διοικητήριο της Π.Ε. Άρτας. Σήμερα από την Περιφερειακή Επιτροπή αναδείχτηκε ο τεχνικός σύμβουλος για την εκπόνηση μελετών, με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ.

Έργα αναβάθμισης των αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου, Λούρου, Μπόϊδα – Μαυρή

Τρία ακόμη μεγάλα έργα για την αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων στην Ήπειρο προωθούνται προς υλοποίηση από την Περιφέρεια Ηπείρου, μετά και τις σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Περιφερειακή Επιτροπή και συγκεκριμένα:

Αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:

• «Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου – Ανακατασκευή διωρύγων ΒΔ1, Δ25 και Δ34», προϋπολογισμού € 2.196.899,69 . Οριστικός ανάδοχος η «Κ/Ξ Κ. ΚΩΣΤΑΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. – ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ»

• «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του δικτύου του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου», προϋπολογισμού € 2.000.000. Οριστικός ανάδοχος «Κ/Ξ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ – ΤΕ.ΚΑΤ.Ο.Ε.».

• «Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Λούρου – Ανακατασκευή διωρύγων Δ2 & Δ7» προϋπολογισμού 2.196.564,33 €. Προσωρινός ανάδοχος η «Κ/ΞΙΑ ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ-ΝΚ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΚΕ».

• «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης ΤΟΕΒ Μπόιδα – Μαυρής» προϋπολογισμού € 490.000. Οριστικός ανάδοχος «ΕΥΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Β.Ε.Ε.».

• «Προμήθεια Ηλεκτροκινητήρων και αντλητικού συγκροτήματος αρδευτικού αντλιοστασίου (Ωρωπού) του ΤΟΕΒ Λάμαρης»,προϋπολογισμού 50.220,00 €. Οριστικός ανάδοχος: ΦΩΤΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Τα τέσσερα πρώτα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το πέμπτο από πόρους της Περιφέρειας.

Οριστικός ανάδοχος για την αποχέτευση Μικρού Παπίγκου

Η Περιφερειακή Επιτροπή κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τα «Έργα προσαγωγής – επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Μικρού Παπίγκου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 837.702,00 € χωρίς ΦΠΑ.Οριστικός ανάδοχος είναι η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.-ΣΥΡΜΕΤ Α.Ε..»

Επίσης ανέδειξε οριστικό ανάδοχο (Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.) για το έργο «Κατασκευή οδού Μονολίθι – Πλατανούσα-Δαφνωτή (Α΄ φάση)», προϋπολογισμού 800.000 €.

Οριστικός ανάδοχος για το υποέργο του Δικτύου Ποδηλατοδρόμων Π.Ε. Πρέβεζας

Η Περιφερειακή Επιτροπή κατακύρωσε το διαγωνισμό για το υποέργο ««Λύσεις καινοτομίας στο πλαίσιο κατασκευής κύριας διαδρομής δικτύου ποδηλατοδρόμου Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)», προϋπολογισμού 266.476,00 €. Οριστικός ανάδοχος είναι η «ΓΚΛΟΜΠΙΣΜΑΡΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης σε Κλειδωνιά και Δίστρατο Κόνιτσας

Οι ανάδοχοι δύο έργων ύδρευσης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κόνιτσας αναδείχτηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής. Τα έργα υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με το Δήμο Κόνιτσας.

Τα δύο έργα είναι τα εξής:

• «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Κλειδωνιάς Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 670.967,74 χωρίς Φ.Π.Α.. «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.».

• «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Διστράτου Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 879.032,26 χωρίς Φ.Π.Α. «ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.».

Αντιπλημμυρικά έργα σε Άρτα, Ιωάννινα, Πρέβεζα

Από την Περιφερειακή Επιτροπή εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση και των εξής αντιπλημμυρικών έργων:

 «Κατασκευή πλακοσκεπούς σύνδεσης Κάτω Νεοχωρόπουλο – οδού Νιάρχου» προϋπολογισμού 290.000€.

 «Καθαρισμός και προστασία όχθεων ρεμάτων, άρση προσχώσεων και αποκαταστάσεις αντιπλημμυρικών έργων της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 200.000.

Τεχνικός σύμβουλος για Ιμαρέτ Άρτας, αποκατάσταση Ι.Ν. Ροβέλιστα- Αγ. Νικολάου Συρράκου

Η Π.Ε. έλαβε επίσης αποφάσεις και για τα παρακάτω έργα Πολιτισμού:

• Ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης για τεχνικό σύμβουλο – βασικό μελετητή, στο πλαίσιο κατασκευής του υποέργου«Αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του» του έργου «SUB.1.40 Βελτίωση και Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας».

• Ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου «Επείγουσα αποκατάσταση προσβάσεων προς Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τ.Κ. Συρράκου λόγω καταπτώσεων», προϋπολογισμού € 59.300.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου